Fırında Palamut Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet palamut
- 1 adet soğan
- 3-4 adet yeşil biber
- 3-4 adet domates
- 5-6 dal maydanoz sapı
- Tuz
- İstenilen baharatlar
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Balığı Soslamak İçin;
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kekik
- 2 tatlı kaşığı limon suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
Fırında Palamut Tarifi Yapılışı
Bizim evde balık çok sevilir. Malum balık sezonu açıldı, bizde palamutla yaptık açılışı bende tarifi paylaşmak istedim.
- Balıkçılar palamutu temizleyip doğradığı için bize güzelce yıkamak kalıyor. Öncelikle yıkayıp suyunu sürdürdüğümüz balığı bir kasenin içerisine alarak üzerine tuz, karabiber, pul biber, kekik, limon suyu ve zeytin yağını ekleyerek ezilmeyecek şekilde karıştırıyoruz ve diğer malzemeleri hazırlayana kadar bir kenarda bekletiyoruz.
- Bu arada soğan ve domatesleri halka halka doğrayarak fırın tepsimizin tabanına diziyoruz biraz tuz ve istediğimiz baharatları da ekerek üzerine balıkları diziyoruz, aralara yeşil biberleri, 5-6 dal maydanoz sapını ve tereyağını aralara yerleştirerek üzerine küçük bir çay bardağı kadar su ekleyerek ( benim başka bir yemek yaparken ayırdığım domates suyu vardı onu kullandım) üzerini yağlı kağıt yada alüminyum folyoyla kapatarak 200 derecede ısıttığımız fırına koyuyoruz.
- 15 dakika kadar piştikten sonra üzerini açarak 15-20 dakika kadar daha pişirerek üzeri kızarınca fırından alıyoruz ve servis ediyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder