Gaziantep Tava Tarifi

Gaziantep Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuzu kuşbaşı
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 2 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biberi
  • 5 adet sarımsak

Gaziantep Tava Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları, iri küpler halinde dilimleyip tuzlayıp 10 dakika suda bekletiyoruz.
  2. Patatesleri iri küpler halinde doğrayalım. Aynı şekilde domates ve patatesleri de iri küpler halinde doğrayalım. Sivri biber ve kapya biberi dilimler halinde doğrayalım.
  3. Bir fırın tepsisi içinde, patlıcanlar dahil etler ve diğer malzemeleri elimizle karıştırıp. Tepsinin her yanına eşit yayalım.
  4. Ayrı bir kaba, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası koyalım ve 2 bardak sıcak su ile salçaları açalım. 2 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı karabiber koyalım.
  5. Sosu tepsinin üstünde gezdirerek dökelim.
  6. Tepsinin üzerini pişirme kağıdı onun üstünü de alüminyum folyo ile kapatalım ve üzerine bıçakla 3-4 delik delelim.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 225 derecede 1 saat pişirelim. Tepsinin üzerini açıp 10 dakika da açık pişirelim.
    Afiyet olsun.

Yorumlar