Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr. kültür mantarı
- 1 tatlı kaşığı tepeli tereyağ
- 1 çay kaşığı silme tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kekik
- 1 çorba kasesi kaşar rendesi
Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi Yapılışı
Mantarın en güzel hali diyebilirim.
- Mantarları önce kısa süreli su içerisinde ıslayalım. Süzelim.
- Boyuna mantarın büyüklüğüne göre doğrayalım.
- Tavamızın içerisine alalım. Orta ateşte pişirmeye başlayalım. Mantar suyunu bırakacaktır.
- Yağını ve tüm baharatlarını karıştıralım.
- İyice suyunu çektirelim.
- Suyunu çekince güveç kabımıza alalım. üzerine kaşarı koyalım.
- Alt üst açık ısıtılmış fırında 170 derecede kaşar eriyene kadar tutalım.
* Servise yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder