5 Ekim 2019 Cumartesi

Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi

Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr. kültür mantarı
  • 1 tatlı kaşığı tepeli tereyağ
  • 1 çay kaşığı silme tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 1 çorba kasesi kaşar rendesi

Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi Yapılışı

Mantarın en güzel hali diyebilirim.
  1. Mantarları önce kısa süreli su içerisinde ıslayalım. Süzelim.
  2. Boyuna mantarın büyüklüğüne göre doğrayalım.
  3. Tavamızın içerisine alalım. Orta ateşte pişirmeye başlayalım. Mantar suyunu bırakacaktır.
  4. Yağını ve tüm baharatlarını karıştıralım.
  5. İyice suyunu çektirelim.
  6. Suyunu çekince güveç kabımıza alalım. üzerine kaşarı koyalım.
  7. Alt üst açık ısıtılmış fırında 170 derecede kaşar eriyene kadar tutalım.
    * Servise yapalım.
    Afiyet olsun. 🍀

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder