8 Ekim 2019 Salı

Havuç Çorbası Tarifi

Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı tel şehriye
  • Sıvı yağ
  • 5 su bardağı su
Terbiyesi için :
  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 diş sarımsak
  • Çorbanın suyu
Üzeri için :
  • Tereyağ, nane, tuz

Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Orta boy tencereye yağı alıyoruz.
  2. Havuçları rendeliyoruz ekliyoruz.2-3 dk kavuruyoruz.
  3. Tel şehriye de ekleyip, üzerine suyu koyup iyice özleşene kadar pişiriyoruz.
  4. Suyu biraz çeksin. Havuçlar lapa olsun.
  5. Terbiyesi içinde yoğurdu, sarımsağı, yumurtayı, unu, Limon suyunu bir kapta çırpma teli ile iyice çırpıyoruz.
  6. Kaynayan çorbanın suyundan iki yemek kaşığı kadar yavaş yavaş ekliyoruz.
  7. Eklerken de çırpmaya devam ediyoruz ki kesilme olmasın.
  8. Terbiyeyi çorbaya döküyoruz. Tekrar kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  9. Tuz eklemesi iyice piştikten sonra yapın ki kaynama süresi uzamasın.
  10. Kaynadıktan sonra altını kapatıp biraz ılımaya bırakıyoruz.
  11. Blenderdan çok karıştırmadan, parçalamadan geçiriyoruz. En sonda üzerine tereyağ ve nane yakıyoruz.
    Deneyeceklere afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder