Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

İncirli Puding Tarifi

İncirli Puding Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet mor incir ya da kuru incir
  • 1 litre süt
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 3 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
  • Bir çimdik tuz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

İncirli Puding Tarifi Yapılışı

İki çeşit İNCİR mevcuttur: soluk sarı renkli olanı sultan ya da lop incirdir. taze olarak tüketildiği gibi kurutmaya da elverişlidir. diğeri ise mor renkli incirlerdir. bunlara siyah ya da patlıcan inciri denir ve taze olarak tüketilir. reçeli, pekmezi, ezmesi yapılır. tatlı ve hamur işlerinde kullanılır. incirde sütten daha fazla kalsiyum vardır. Anavatanı Anadolu olup buradan yayılmıştır. Dünya incir pazarında Ülkemiz 1. Sıradadır.
  1. İncirleri taze incir olarak kullanacaksanız kabuklarını soyun, kuru incir kullanacaksanız sapları kesin ve robottan pürüzsüz olana dek geçirin.
  2. Bir kenara alın.
  3. Tencereye tuz şeker vanilini koyup karıştırın.
  4. Karıştıra karıştıra sütü ilave edin. Ocağa alın. Sürekli karıştırarak pişirin.
  5. Kıvam almaya başlayınca tereyağını ve incir püresini ekleyin.
  6. Yağ eriyip, incirler her yere eşit dağılınca ocaktan alıp kaselere boşaltın.
  7. Soğumaya bırakın. Soğuyup üzeri kabuk bağlayan pudingi dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın. Afiyetle

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?