Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 su bardağı un
- 3 dolu yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sosu için ;
- 1 paket krema yarım su bardağı süt
- 80 gr bitter çikolata
- 80 gr sütlü çikolata
- Bardak ölçüm 200 ml. Tüm malzemeler oda sıcaklığında olsun
Islak Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri 5 dakka mikserle çırpalım.
- Krema kıvamına gelinceye kadar sütü, sıvı yağı ilave edip tekrar çırpalım.
- Kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim karıştıralım.
- Yağlanmış kek kalıbına veya küçük borcama döküp 175 derece sıcak fırına verelim .
- Pişmesini kürdanla kontrol edip fırından çıkaralım.
- Başka bir tepsiyi üzerine koyarak ters çevirelim.
- Kürdanla kekin birkaç yerine batıralım.
- Sosun hazırlanması ;sütü kremayı tencereye koyup ocağa alalım.
- Kaynamaya çıkınca ocağı kapatıp çikolataları içine koyup karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayalım.
- Sosu keke dökmeden önce ocakta ısıtalım sıcak sos dökelim kekin üzerine.
- Sıcak keke sıcak sosu dökelim.
- Kek soğuyup sosu çekince dilimleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder