13 Ekim 2019 Pazar

Islak Kek Tarifi

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Sosu için ;
  • 1 paket krema yarım su bardağı süt
  • 80 gr bitter çikolata
  • 80 gr sütlü çikolata
  • Bardak ölçüm 200 ml. Tüm malzemeler oda sıcaklığında olsun

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri 5 dakka mikserle çırpalım.
  2. Krema kıvamına gelinceye kadar sütü, sıvı yağı ilave edip tekrar çırpalım.
  3. Kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim karıştıralım.
  4. Yağlanmış kek kalıbına veya küçük borcama döküp 175 derece sıcak fırına verelim .
  5. Pişmesini kürdanla kontrol edip fırından çıkaralım.
  6. Başka bir tepsiyi üzerine koyarak ters çevirelim.
  7. Kürdanla kekin birkaç yerine batıralım.
  8. Sosun hazırlanması ;sütü kremayı tencereye koyup ocağa alalım.
  9. Kaynamaya çıkınca ocağı kapatıp çikolataları içine koyup karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayalım.
  10. Sosu keke dökmeden önce ocakta ısıtalım sıcak sos dökelim kekin üzerine.
  11. Sıcak keke sıcak sosu dökelim.
  12. Kek soğuyup sosu çekince dilimleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder