Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet böreklik yufka
- 1 kilo ıspanak
- 1 adet kuru soğan
Sos İçin ;
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- Tuz
- İsteğe göre pul biber
Üzeri İçin ;
- Susam
- 1 yumurta sarısı
Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı
- Ispanakları güzelce yıkayıp suyunu süzelim.
- Soğanı piyaz şekline veya daha ince doğrayıp ıspanaklara ekleyip az tuz atıp elimizle iyice suyu çıkana kadar yoğuralım.
- Diğer yandan için sosunu hazırlayalım , üzerine süreceğimiz yumurtanın beyazını da buraya ekleyebilirsiniz
- Bir yufkayı alalım hazırladığımız sosu yufkanın yarısına sürüp D sekline katlayalım.
- Yufkanın uzun kenarına ıspanak harcımızın suyunu sıkarak bir avuç kadar serelim.
- Rulo sekline sarıp 4 eşit parçaya bölelim.
- Aralıklı olarak tepsiye dizip kalan sosu böreklerimize bolca sürelim.
- Son olarakta yumurta sarısını sürüp susamı da serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırına 25 – 30 dakika verelim.
- Fırından çıkan böreğimizi nemli bir bez örtüp ılımaya bırakalım.Püf nokta ; Nemli bez çok önemli en kuru yufkayı bile yumuşacık yapıyor. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder