26 Ekim 2019 Cumartesi

Ispanaklı Börek Tarifi

Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet böreklik yufka
  • 1 kilo ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
Sos İçin ;
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Tuz
  • İsteğe göre pul biber
Üzeri İçin ;
  • Susam
  • 1 yumurta sarısı

Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı




  1. Ispanakları güzelce yıkayıp suyunu süzelim.
  2. Soğanı piyaz şekline veya daha ince doğrayıp ıspanaklara ekleyip az tuz atıp elimizle iyice suyu çıkana kadar yoğuralım.
  3. Diğer yandan için sosunu hazırlayalım , üzerine süreceğimiz yumurtanın beyazını da buraya ekleyebilirsiniz
  4. Bir yufkayı alalım hazırladığımız sosu yufkanın yarısına sürüp D sekline katlayalım.
  5. Yufkanın uzun kenarına ıspanak harcımızın suyunu sıkarak bir avuç kadar serelim.
  6. Rulo sekline sarıp 4 eşit parçaya bölelim.
  7. Aralıklı olarak tepsiye dizip kalan sosu böreklerimize bolca sürelim.
  8. Son olarakta yumurta sarısını sürüp susamı da serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırına 25 – 30 dakika verelim.
  9. Fırından çıkan böreğimizi nemli bir bez örtüp ılımaya bırakalım.
    Püf nokta ; Nemli bez çok önemli en kuru yufkayı bile yumuşacık yapıyor. Afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder