İtalyan Kurabiyesi Bayatlamayan Lezzet Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket krema
- 1 su bardağından biraz fazla pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı dolusu un
İtalyan Kurabiyesi Bayatlamayan Lezzet Tarifi Yapılışı
Merhabalarrrr
Yumurtasız, uzuunn süre bayatlamayan, pratik, pasta ile kurabiye arası bu lezzet unutulmazınız olcak, yapmanız gereken tek şey denemek
Hamur oluşturulduktan sonra isterseniz hamuru bölerek limon kabuğu, portakal kabuğu veya damla çikolata ekleyebilirsiz. Çeşit çeşit kurabiyeleriniz çeşit sağlayacaktır
- İlk olarak kremamızı karıştırma kabımıza alalım.
- Pudra şekerini, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
Unu azar azar ekleyerek karıştıralım. Benim unumla 2 su bardağı ve 1 çorba kaşığı dolusu aldı. Unun miktarı; kalitesine/markasına göre değişiklik gösterebilir. Bundan dolayı yavaş yavaş eklemelisiniz. - Küçük toplar halinde yağlı kağıt serilmiş tepsimize yerleştirelim.
- 180° ye fırını ısıtalım. Isınan fırına altı ve üstü pembeleşene kadar pişirelim.
Hamurun yarısını sade diğer yarısını ise damla çikolata koyup yoğurdum. Damla çikolata miktarını göz kararı olarak koydum. Herkes dilediği kadar ekleyebilir.
Afiyet olsunnnnn
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder