9 Ekim 2019 Çarşamba

İtalyan Usulü Mantar Sote Tarifi

İtalyan Usulü Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet orta boy mantar
  • 3 diş sarımsak
  • Tereyağı+sıvı yağ(terağı fazla sıvı yağ az olacak)
  • Çay kaşığı ucu beyaz karabiber
  • Çay kaşığı ucu tuz
  • 1 yaprak adaçayı
  • Rendenin ince yerinden rendelenmiş (3 defa) muskat cevizi
  • Kaşar peyniri
  • Ekmek ( ince doğranmış)
  • 1 çay kaşığı festo sos (sosu Migros da bulabilirsiniz)
  • 220 ml. krema

İtalyan Usulü Mantar Sote Tarifi Yapılışı

  1. Fırında ekmekleri sertleşene kadar ısıtalım.
  2. Ardından ekmeğin üzerine azıcık festo sosunu sürüp üzerine kaşarı koyup kızarana kadar fırında bekletelim.
  3. Tavaya tereyağ ve sıvı yağı alalım tereyağı tam erimeden sarımsakları içine atalım.
  4. Sarımsağı tam pişirmeden mantarları ekleyelim.
  5. Mantarlar piştikten sonra festo sosunu ekleyelim. Hemen ardından beyaz karabiber, tuz, 1 adet elinizle parçalandığınız adaçayını ve rendenin inçe yerinden 3 defa rendelediğiniz muskat cevizini ekleyelim kremasını ekleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder