İtalyan Usulü Mantar Sote Tarifi
İtalyan Usulü Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 12 adet orta boy mantar
- 3 diş sarımsak
- Tereyağı+sıvı yağ(terağı fazla sıvı yağ az olacak)
- Çay kaşığı ucu beyaz karabiber
- Çay kaşığı ucu tuz
- 1 yaprak adaçayı
- Rendenin ince yerinden rendelenmiş (3 defa) muskat cevizi
- Kaşar peyniri
- Ekmek ( ince doğranmış)
- 1 çay kaşığı festo sos (sosu Migros da bulabilirsiniz)
- 220 ml. krema
İtalyan Usulü Mantar Sote Tarifi Yapılışı
- Fırında ekmekleri sertleşene kadar ısıtalım.
- Ardından ekmeğin üzerine azıcık festo sosunu sürüp üzerine kaşarı koyup kızarana kadar fırında bekletelim.
- Tavaya tereyağ ve sıvı yağı alalım tereyağı tam erimeden sarımsakları içine atalım.
- Sarımsağı tam pişirmeden mantarları ekleyelim.
- Mantarlar piştikten sonra festo sosunu ekleyelim. Hemen ardından beyaz karabiber, tuz, 1 adet elinizle parçalandığınız adaçayını ve rendenin inçe yerinden 3 defa rendelediğiniz muskat cevizini ekleyelim kremasını ekleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder