İzmir Bombası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 çimdik tuz
- 1, 5-2 bardağı kadar un
İçi İçin ;
- Krem çikolata (kahvaltıda tükettiğimiz)
İzmir Bombası Tarifi Yapılışı
Çikolata sevenler için çok güzel bir tarifim var içi akışkan çikolata dışı incecik hamuru ile çıtır çıtır. Yapımı da oldukça kolay. Çok kısa zaman diliminde hazırlayıp servis de edebilirsiniz.
- Karıştırma kabımızın içerisine ılık su, sıvı yağ, bir çimdik tuz ve şekeri ekleyip el çırpıcısıyla çırpalım.
- Üzerine vanilya ve nişastayı ekleyip tekrar çırpalım. Son olarak unu ilave edip elimizle yoğuralım.
- Ele yapışmayan elastik bir hamur elde ediyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak bir şekilde açıp içine bir bolca krem çikolata koyalım. İki kaşık yardımıyla rahatlıkla koyabilirsiniz.
- Çikolatayı yapım öncesinde 2-3 saat kadar buzdolabında bekletirseniz size büyük kolaylık sağlar.
- Daha sonra hamurumuzun kenarlarında yukarı doğru tutup bohça şeklinde kapatalım.
- Uç kısımlarını güzelce yuvarlayıp fazlalığını alalım.
- Sonra yuvarladığımız kısım alt tarafa gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.Hamuru kapatırken açıklık kalmamasına dikkat edelim. Yoksa pişerken kenarlardan çikolatası akar.
- 220 derecede önceden ısıttığımız fırında 8 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder