İzmir Köfte Tarifi

İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dolu çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz (Arzu edilen miktarda)
  • Köfteyi toparlayacak kadar çekilmiş ekmek içi (Galeta unu)
Diğer Garnitür malzemeler;
  • 4 adet patates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber(Kapya veya dolmalik)
  • 1 adet sarı dolmalık biber (Kullanmasanız da olur)
  • 2 adet havuç
  • 2 adet domatesin püresi (Rondodan cekebilirsiniz yahut rende)
Sos için;
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz

İzmir Köfte Tarifi Yapılışı

Herkese Senegal’den selamlar🤗 Bugün akşam yemegi için ne yapsam diye düşünenler için hepimizin çok sevdiği bir klasik olan Izmir köfte tarifim var. Malzemelerimiz hazırsa yapıma başlıyoruz.
  1. İlk olarak yoğurma kabına kıymayı alalım.
  2. Rondodan çekmis olduğumuz soğan, sarımsak ve maydanozlarımızı kıymamızın üzerine ilave edelim.
  3. Yumurta, baharatlar ve toparlanana kadar ekmek içini de ilave edip güzelce yoğuralım ve garnitürleri hazır hale gelene kadar beklemesi için buzdolabına kaldıp dinlendirelim.
  4. Sıra geldi garnitürleri hazır etmeye. Kızartma tavasına bolca yağ alalım ve ocağın altını açıp yağın kızmasını bekleyelim.
  5. Bu sırada bizde patateslerimizi soyup kızartmalık dilimleyelim.
  6. Aynı şekilde biberleri çekirdeklerinden ayıralım ve ortadan ikiye kesip dilimleyelim.
  7. Havuçları da soyup para para dilimleyelim.
  8. Kızmış olan yağ da önce patatesler, ardından biberler, sonra havuçları sırasıyla kızartıp fırın tepsisine alalım. (Garnitürleri ben çok hafif kızartmayı tercih ettim fırında pişeceği için)
  9. Tepsiye yağ eklemiyoruz çünkü kızartma zaten yağlı oluyor. Daha sonra köftelerimize şeklini verip kızartıyoruz. Çok fazla kızartıp kurutmamaya özen gösterelim zaten fırında da pisecek biraz daha.
  10. Diğer malzemelerin üstüne köfteleri de sıralayalım ve rondodan çekmiş olduğumuz domates püresini de aralara serpistirelim. Dilerseniz hiç rondodan geçmeyip dilim halinde de yerleştirebilirsiniz.
  11. Son olarak bir kabın içine kalça, kekik ve tuzu alıp üzerine yavaş yavaş su 1. 5- 2 bardak kadar bardak ekleyip salçayı eritelim ve tepsiye gezdirelim.
  12. 180 derece fırında yaklaşık 25 dk. kadar pişirip servise hazır hale getirelim. Deneyeceklere simdiden afiyet olsun Sevgiyle kalın

Yorumlar