27 Ekim 2019 Pazar

Karnabahar Graten Tarifi

Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • Elma büyüklüğünde bi top kıyma (Arzuya göre çoğaltabilirsiniz)
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça (Yarısını biber yarısını domates kullandım)
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik (baharatları kendi ölçünüze göre kullanabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı sıcak su
Beşamel sosu için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın)
  • 1, 5 su bardağı süt (sıcak olacak)
Üzeri için:
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml
  • Çay bardağı ölçüsü 90 ml

Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı

  1. Önce karnabaharımızı çiçeklerinden ayırıp yıkayalım ve kaynamıs suya tuz ve yarım limon sıkıp karnabaharımızı içine atıp haşlayalım (ben yaklaşık 10 dakika haşladım)
  2. Kıymamızı tavaya alıp rengi dönene kadar karıstıralım rengi döndükten sonra yemeklik doğradığımız soğanı tereyağını ve sıvı yağı içine ilave edip karıştıralım ve pişmeye bırakalım.
  3. Pişmeye yakın baharatları da ilave edip karıştıralım biraz piştikten sonra ince ince doğradığımız maydanozları ilave edip karıştıralım.
  4. Ardından salçamızı da ilave edelim karıştıralım ve 1 çay bardağı sıcak suyumuzu ilave edip kaynatalım suyu çok az kaldığında altını kapatıp ocaktan alalım.
  5. Beşamel sosumuz için tereyağını koyup eritelim eridikten sonra unumuzu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar karıştıralım.
  6. Unumuzun kokusu çıktıktan sonra sıcak sütümüzü yavaşca ilave ederek hızlıca karıştıralım beşamel sosumuz hazır olduktan sonra ocaktan alalım.
  7. Uygun bir borcama haşladığımız karnabaharları alalım (ben biraz küçülttüm) üzerine beşamel sosumuzu dökelim ve karıştıralım.
  8. 1 çay kaşığı tuz ve hazırladığımız kıymamızı da ilave edip tekrar karıştıralım ve pişirceğimiz kaba dökelim (benim kullandığım teflon fırın tepsisi ama borcamda olur).
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim üzeri kızardıktan sonra fırından alalım ve rendelediğimiz kaşarı eşit şekilde üzerine serpip tekrar fırına verelim kaşarımız eriyip kızardıktan sonra karnabaharımızı fırından alalım.
    Sıcak servis edelim.
Bizim çok severek yediğimiz bir tat umarım sizinde beğenceğiniz bir tat olur.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder