Karnabahar Kızartması Tarifi

Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 yemek kaşığı  fazla un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
Kızartma için
  • Sıvı yağ
Üzeri için
  • Sarımsaklı ya da sade yoğurt

Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. Sert olan kısımları kesilmiş ve çiçekleri ayıklanmış olan karnabaharları bir tencereye koyarak üzerini geçecek şekilde su ve tuz ekleyip haşlayın. Çok fazla yumuşamasına ve dağılmasına izin verilmeden suyu süzülmelidir.
  2. Başka bir kapta yumurta, un, süt ve tuz çırpılır.
  3. Haşlanmış olan karnabaharları hazırladığımız karışıma teker teker bulayarak kızgın yağda kızartalım.
  4. Dilerseniz peçete yardımı ile fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına alınız.
  5. Üzerinde sarımsaklı yoğurt ya da sadece yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...