Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından 2 yemek kaşığı fazla un
- 1 su bardağı süt
- Tuz
Kızartma için
- Sıvı yağ
Üzeri için
- Sarımsaklı ya da sade yoğurt
Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı
- Sert olan kısımları kesilmiş ve çiçekleri ayıklanmış olan karnabaharları bir tencereye koyarak üzerini geçecek şekilde su ve tuz ekleyip haşlayın. Çok fazla yumuşamasına ve dağılmasına izin verilmeden suyu süzülmelidir.
- Başka bir kapta yumurta, un, süt ve tuz çırpılır.
- Haşlanmış olan karnabaharları hazırladığımız karışıma teker teker bulayarak kızgın yağda kızartalım.
- Dilerseniz peçete yardımı ile fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına alınız.
- Üzerinde sarımsaklı yoğurt ya da sadece yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder