Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
 - 1 su bardağı ılık süt
 - 1 paket toz maya
 - 1 yumurta (sarısı üzeri için)
 - 2 çay kaşığı şeker
 - 2, 5 çay kaşığı tuz
 - Aldığı kadar un
 - 100 gr tereyağ
 
İç malzemeleri:
- Beyaz peynir
 - Karabiber
 - Kırmızı biber
 
Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına ilk önce suyu ve sütü koyuyoruz.
 - Toz mayayı ilave edip mayayı bir çatal yardımıyla karıştırıyoruz.
 - Yumurta akı, tuz, şeker ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
 - Kontrollü bi şekilde un ekliyoruz ve yoğuruyoruz.
 - 30 dk kadar hamurumuzu dinlenmeye bırakıyoruz.
 - Hamurumuzu 20 eşit parçaya ayırıyoruz ve beze şeklinde yuvarlıyoruz.
 - İlk on bezeyi küçük yuvarlaklar şeklinde açıp aralarına tereyağ sürerek hazırlıyoruz(en alta ve en üste yağ kullanmıyoruz).
 - Hafif unla hamurumuzu açıyoruz.
 - Üçgen parçalar elde edecek şekilde 16 tane üçgen kesiyoruz.
 - Hazırlamış olduğumuz içten kenarlarına koyup sarıyoruz.
 - Önceden ısıtmış olduğumuz fırında kontrol ederek 20 dk kadar pişiriyoruz.
12 Katmer poğaçamız hazır afiyet olsun 
Yorumlar
Yorum Gönder