28 Ekim 2019 Pazartesi

Katmer Poğaça Tarifi

Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket toz maya
  • 1 yumurta (sarısı üzeri için)
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 2, 5 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 100 gr tereyağ
İç malzemeleri:
  • Beyaz peynir
  • Karabiber
  • Kırmızı biber

Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı



  1. Yoğurma kabına ilk önce suyu ve sütü koyuyoruz.
  2. Toz mayayı ilave edip mayayı bir çatal yardımıyla karıştırıyoruz.
  3. Yumurta akı, tuz, şeker ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
  4. Kontrollü bi şekilde un ekliyoruz ve yoğuruyoruz.
  5. 30 dk kadar hamurumuzu dinlenmeye bırakıyoruz.
  6. Hamurumuzu 20 eşit parçaya ayırıyoruz ve beze şeklinde yuvarlıyoruz.
  7. İlk on bezeyi küçük yuvarlaklar şeklinde açıp aralarına tereyağ sürerek hazırlıyoruz(en alta ve en üste yağ kullanmıyoruz).
  8. Hafif unla hamurumuzu açıyoruz.
  9. Üçgen parçalar elde edecek şekilde 16 tane üçgen kesiyoruz.
  10. Hazırlamış olduğumuz içten kenarlarına koyup sarıyoruz.
  11. Önceden ısıtmış olduğumuz fırında kontrol ederek 20 dk kadar pişiriyoruz.
    12 Katmer poğaçamız hazır afiyet olsun🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder