Kaymaklı Baklava (Cevizade) Tarifi

Kaymaklı Baklava (Cevizade) Tarifi İçin Malzemeler

  • Kaymak (küçük kutu)
  • Hazır baklavalık yufka
  • Ceviz (isteğe göre)
  • 4- 5 damla limon
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
Üzeri için;
  • Sıvı yağ (ne yapı olduğu fark etmiyor evinizde ne varsa kullanabilirsiniz)

Kaymaklı Baklava (Cevizade) Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle su ve şekeri bir tencerede kaynatıyoruz .
  2. Kaynadıktan sonra limonu karıştırıp 2 dakika kadar kaynattıktan sonra şoğumaya bırakıyoruz (limonu katma uzun sebebi tatlımız uzun ömürlü olması şekerlenmemesi için)
  3. 4 adet baklavalık yufka dan alıyoruz üzerine kaymaktan dağıtarak cevizi serpiştiriyoruz.
  4. Yufkayı elimizle rulo halinde satıyoruz ,istenilen boyutta kesip pişirme tepsisine diziyoruz .
  5. Altını yağlama yada yağlı kağıt koymaya gerek yok yufka pişirme tepsisine yapışmıyor.
  6. Bu işlemi bütün yufkalarda uyguluyoruz.
  7. Yeterli rulolar hazırlandıktan sonra üzerine fırça yardımı ile yağ sürüp fırına atıyoruz.
  8. Piştikten sonra ilk sıcağını atmasını bekliyoruz, yaklaşık 5 dakika soğumuş olan şerbetimizi döküyoruz afiyet olsun.
    Tam bir baklava elde etmiş oluyorsunuz kesinlikle baymıyor mutlaka denemelisiniz

Yorumlar