Keşkek (Merzifon Usulü) Tarifi

Keşkek (Merzifon Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 şu bardağı aşurelik buğday
  • Yarım su bardağından biraz fazla nohut
  • Yarım kilo kırmızı et veya tavuk eti
  • Biraz kemik, tuz ve biraz sıvı yağ
Sosu için;
  • Tereyağı, biraz sıvı yağ ve salça

Keşkek (Merzifon Usulü) Tarifi Yapılışı

  1. Geceden buğdayı ve nohutu ıslayalım, sabah düdüklü tenceremizin dibine önce kemikleri yerleştirelim.
  2. Daha sonra etlerimizi küçük parçalar haline getirip tenceremize ekleyelim.
  3. Nohutumuzu ve buğdayımızı da koyduktan sonra biraz tuz ve sıvı yağı içine ekleyip ağzı açık bir şekilde kaynamaya bırakalım.
  4. Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp düdüklü tenceremizi ocağımızın en kısık gözüne koyalım. Yavaş yavaş burada 2, 5 saat kadar pişmeye bırakalım.
  5. Etlerinin lime lime olması için birazcık blender dan geçirelim (isteğe bağlı) daha sonra üzerine salçalı sosumuzu gezdirip servis yapalım. afiyet olsun. .

Yorumlar