Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Kesme Helva Tarifi

Kesme Helva Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 125 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı pudra şekeri
Üzeri İçin ;
  • Antep fıstığı
  • Fındık vs.

Kesme Helva Tarifi Yapılışı

  1. Unu tencereye alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi beyaz kalacak şekilde kokusu çıkana kadar kavurun(15-20 dakika).
  2. Eritilmiş tereyağını da ilave edip bir 5 dakika daha kavurun ve ocaktan alın.
  3. İçine vanilya ve pudra şekerini ilave edip ayrı bir kaba aktarın ve elinizle yoğurun (bu işlem sırasında biraz sıcak olabilir kaşıktan destek alabilirsiniz).
  4. Uygun servis kabına bastırarak yerleştirin.
  5. Üzerine kırık antep fıstığı serpiştirip bastırarak düzeltin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?