Kesme Helva Tarifi

Kesme Helva Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 125 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı pudra şekeri
Üzeri İçin ;
  • Antep fıstığı
  • Fındık vs.

Kesme Helva Tarifi Yapılışı

  1. Unu tencereye alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi beyaz kalacak şekilde kokusu çıkana kadar kavurun(15-20 dakika).
  2. Eritilmiş tereyağını da ilave edip bir 5 dakika daha kavurun ve ocaktan alın.
  3. İçine vanilya ve pudra şekerini ilave edip ayrı bir kaba aktarın ve elinizle yoğurun (bu işlem sırasında biraz sıcak olabilir kaşıktan destek alabilirsiniz).
  4. Uygun servis kabına bastırarak yerleştirin.
  5. Üzerine kırık antep fıstığı serpiştirip bastırarak düzeltin.

Yorumlar