Kremalı Beşamel Soslu Tavuk Patates Tarifi

Kremalı Beşamel Soslu Tavuk Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tavuk göğsü
  • 3 orta boy patates
  • Kutu krema
  • Tuz
Beşamel Sos ;
  • İki yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1. 5 yemek kaşığı un
  • 1. 5 su bardağı süt
  • Karabiber
  • Tuz
Üzeri İçin ;
  • Kaşar dilimi

Kremalı Beşamel Soslu Tavuk Patates Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk ve patates aynı orantı da doğranır çiğ olarak pişireceğimiz kaba alınır.
  2. Kutu krema ardından yeteri kadar tuz eklenir. Karıştırdıktan sonra 180 derecede ki fırına verilir.
  3. Yaklaşık 45 dakika sonra tavuk ve patatesin piştiğine emin olduysak (olamadıysak biraz daha kalsın)
  4. Beşamel sos hazırlanır yağ eritilip un eklenir kokusu çıktıktan sonra süt tuz karabiber ilave edilir.
  5. Kaynayıncaya kadar hızlıca çırpılır topak topak olmamasına özen gösterelim kaynadıktan 3 dakika sonra ocaktan alıp kaşık yardımıyla eşit miktarda yemeğimizin üzerine gezdirilir ve yayılır.
  6. Sosumuzun iyice kızarması beklenir akabinde kaşar ilave edilir oda eriyip kızardıktan sonra servise hazırdır. Afiyet nasılsın

Yorumlar