Ana içeriğe atla
Kremalı Beşamel Soslu Tavuk Patates Tarifi
Kremalı Beşamel Soslu Tavuk Patates Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tavuk göğsü
- 3 orta boy patates
- Kutu krema
- Tuz
Beşamel Sos ;
- İki yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1. 5 yemek kaşığı un
- 1. 5 su bardağı süt
- Karabiber
- Tuz
Üzeri İçin ;
Kremalı Beşamel Soslu Tavuk Patates Tarifi Yapılışı
- Tavuk ve patates aynı orantı da doğranır çiğ olarak pişireceğimiz kaba alınır.
- Kutu krema ardından yeteri kadar tuz eklenir. Karıştırdıktan sonra 180 derecede ki fırına verilir.
- Yaklaşık 45 dakika sonra tavuk ve patatesin piştiğine emin olduysak (olamadıysak biraz daha kalsın)
- Beşamel sos hazırlanır yağ eritilip un eklenir kokusu çıktıktan sonra süt tuz karabiber ilave edilir.
- Kaynayıncaya kadar hızlıca çırpılır topak topak olmamasına özen gösterelim kaynadıktan 3 dakika sonra ocaktan alıp kaşık yardımıyla eşit miktarda yemeğimizin üzerine gezdirilir ve yayılır.
- Sosumuzun iyice kızarması beklenir akabinde kaşar ilave edilir oda eriyip kızardıktan sonra servise hazırdır. Afiyet nasılsın
Yorumlar
Yorum Gönder