Kuzu Kavurma ( Yumuşacık Lokum Gibi ) Tarifi

Kuzu Kavurma ( Yumuşacık Lokum Gibi ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı kesilmiş kuzu ön kol eti
  • 50 gr küçük küçük doğranmış kuzu kuyruk yağı
  • Tuz
  • İsteğe bağlı kekik

Kuzu Kavurma ( Yumuşacık Lokum Gibi ) Tarifi Yapılışı


  1. Etlerimizi süzgeç içinde yıkıyoruz. Süzgeçin içine su koyup etlerin kanının süzülmesi için etleri bu suda 5 dakika kadar bekletiyoruz. Tekrar yıkayıp suyunu döküyoruz süzgeçle suyunu süzüyoruz.
  2. Ocağımızı orta derecede yakıp ocağın üzerine yayvan bir tencere yerleştiriyoruz.
  3. Tencere ısınınca içine 50 gr kadar küçük küçük doğranmış kuzu kuyruk yağını koyuyoruz.
  4. Yağı iyice eritiyoruz.
  5. Tencerede kalan kıkırdakları çıkarıyoruz.
  6. Tencerede kalan sıvı hale gelen yağın üzerine suyu süzülmüş kuzu etlerini koyup karıştırıyoruz.
  7. Tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını kısıyoruz.
  8. Kısık ateşte çok fazla karıştırmadan 1 saat etlerimizi pişiyoruz.
  9. Ocağın altını kapatıp üzerine tuzunu ekliyoruz. 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebiliriz. ( İsterseniz kekikte ilave edebilirsiniz ).
REKLAM

Yorumlar