Kıyır Kıyır Tereyağlı Elmalı Kurabiye ( Bir Yiyen Bir Daha İstiyor) Tarifi

Kıyır Kıyır Tereyağlı Elmalı Kurabiye ( Bir Yiyen Bir Daha İstiyor) Tarifi İçin Malzemeler

İç Harcı İçin ;
  • 4 adet büyük boy elma
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz (isteğe bağlı)
Hamuru İçin ;
  • 250 gr tereyağ
  • 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 küçük çay bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4. 5-5 su bardağı un ( unun cinsine göre değişebilir)
Üzeri İçin ;
  • Pudra şekeri

Kıyır Kıyır Tereyağlı Elmalı Kurabiye ( Bir Yiyen Bir Daha İstiyor) Tarifi Yapılışı

Ağızda dağılan nefis tereyağlı elmalı kurabiye tarifiyle karşınızdayım. Muhteşem mis gibi kokusuyla evimiz her tarafını sardı bu güzel pazar gününde😊😊Tarifimize hemen başlayalım🤗🤗👇🏻👇🏻👇🏻


  1. Öncelikle elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
  2. Tavaya rendelenmiş elma ve toz şekeri alıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
  3. Altını kapattıktan sonra tarçın ve cevizi de ilave edelim, iyice karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  4. Hamurumuzu yoğurmak için oda ısısında erimiş tereyağını (margarin de kullanabilirsiniz) sıvı yağ, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu iyice karıştıralım daha sonra yavaş yavaş ununu ilave ederek hamurumuzu yoğuralım.
  5. Hamurdan büyük portakal büyüklüğünde parçalar kopararak hafif unlanmış tezgahta merdaneyle veya elimizle tabak büyüklüğünde açalım( tezgahı unlamazsak yapışabilir sararken zorlanabiliriz).
  6. Açtığımız yuvarlak hamuru 8 eşit parçaya bölelim. Her birinin geniş kenarına soğuyan elmalı harçtan koyarak saralım.
  7. Kurabiyelerimizi 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirelim (15-20 dakika)
  8. Fırından çıktıktan yaklaşık 10 dakika sonra pudra şekerini serpelim.
    Bu ölçülerle iki büyük tepsi elmalı kurabiye elde ettim.
    Herkese şimdiden afiyet olsun sağlıcakla kalın 🤗☺️

Yorumlar