8 Ekim 2019 Salı

Mercimek Çorbası ( Kavrularak ) Tarifi

Mercimek Çorbası ( Kavrularak ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 1 tatlı kaşığı vegeta
  • 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1, 5 litre su

Mercimek Çorbası ( Kavrularak ) Tarifi Yapılışı

Çok pratik ve lezzet li bir çorba isteyenlere bilhassa mercimek çorbası severlere gelsin. 😍
  1. Tencereye sıvı yağ ile birlikte doğranmış kuru soğan, patates havuç ve yıkanmış mercimeği alın.
  2. Kısık ateşte yaklaşık 10 dakika boyunca ara ara karıştırarak kavurun.
  3. Kokusu mis gibi çıkınca üzerine bir adet tavuk bulyon, bir tatlı kaşığı vegetayı ekleyerek biraz daha kavurun.
  4. Sonra üstüne iki parmak çıkacak kadar suyunu ilave edin, karıştırın kaynamaya bırakın. ( tavuk bulyon yerine varsa tavuk suyu olabilir )
  5. Yine arada karıştırarak ve suyunu kontrol ederek sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin, şöyle helme kıvamı deriz ya öyle güzel bir kıvam alıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  6. Su miktarını koyu veya daha sulu olarak siz kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  7. Pişen çorbayı ocaktan alın ve blenderden geçirin, su miktarına bakın, eğer istediğiniz gibiyse sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
AFİYETLER OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder