Mercimek Çorbası ( Kavrularak ) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı mercimek
 - 1 adet kuru soğan
 - 1 adet patates
 - 1 adet havuç
 - 1 adet tavuk bulyon
 - 1 tatlı kaşığı vegeta
 - 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
 - 1, 5 litre su
 
Mercimek Çorbası ( Kavrularak ) Tarifi Yapılışı
Çok pratik ve lezzet li bir çorba isteyenlere bilhassa mercimek çorbası severlere gelsin. 
- Tencereye sıvı yağ ile birlikte doğranmış kuru soğan, patates havuç ve yıkanmış mercimeği alın.
 - Kısık ateşte yaklaşık 10 dakika boyunca ara ara karıştırarak kavurun.
 - Kokusu mis gibi çıkınca üzerine bir adet tavuk bulyon, bir tatlı kaşığı vegetayı ekleyerek biraz daha kavurun.
 - Sonra üstüne iki parmak çıkacak kadar suyunu ilave edin, karıştırın kaynamaya bırakın. ( tavuk bulyon yerine varsa tavuk suyu olabilir )
 - Yine arada karıştırarak ve suyunu kontrol ederek sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin, şöyle helme kıvamı deriz ya öyle güzel bir kıvam alıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
 - Su miktarını koyu veya daha sulu olarak siz kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
 - Pişen çorbayı ocaktan alın ve blenderden geçirin, su miktarına bakın, eğer istediğiniz gibiyse sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
 
AFİYETLER OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder