Mısırlı Pilav Tarifi
Mısırlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 kutu konserve mısır tanesi
- Yarım kaşık tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
Mısırlı Pilav Tarifi Yapılışı
- Pirinci tuzlu sıcak suda biraz ıslayalım, pilav tenceremize tereyağı ve sıvı yağı alalım.
- Tereyağı eriyince ısladığımız pirinci süzerek yıkayıp suyunu iyice sızdırınca içine atıp karıştırarak kavuralım.
- İki su bardağı pirince üç bardak yeterli olur (ama sizin kullanacağınız pirince göre değişir. Suyunu pirincinize göre ayarlayınız Bazen dört de çekebiliyor).
- Sonra pilavımız suyunu çekmeye yakın mısırlarımızı katalım ve pilavımız suyunu iyice çekince karıştırıp dinlenmeye bırakalım.
- Sonra yemeklerimizin yanında servis edelim, çok lezzetli oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder