10 Ekim 2019 Perşembe

Mısırlı Pilav Tarifi

Mısırlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 kutu konserve mısır tanesi
  • Yarım kaşık tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Mısırlı Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci tuzlu sıcak suda biraz ıslayalım, pilav tenceremize tereyağı ve sıvı yağı alalım.
  2. Tereyağı eriyince ısladığımız pirinci süzerek yıkayıp suyunu iyice sızdırınca içine atıp karıştırarak kavuralım.
  3. İki su bardağı pirince üç bardak yeterli olur (ama sizin kullanacağınız pirince göre değişir. Suyunu pirincinize göre ayarlayınız  Bazen dört de çekebiliyor).
  4. Sonra pilavımız suyunu çekmeye yakın mısırlarımızı katalım ve pilavımız suyunu iyice çekince karıştırıp dinlenmeye bırakalım.
  5. Sonra yemeklerimizin yanında servis edelim, çok lezzetli oluyor.
REKLAM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder