Muhallebili Tart Tarifi İçin Malzemeler
Keki İçin :
- 2 yumurta
- 1 buçuk çay bardağına yakın şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi İçin :
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un (Tepeleme olmasın)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
Desen için;
- Ceviz içi
- Hindistan cevizi
Muhallebili Tart Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri bir kaba alıp köpürene kadar çırpıyoruz, sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip çırpıyoruz.
- Kek hamurumuzu her tarafını margarinle yağladığımız tart kalıbımıza ortadan başlayarak yavaşça döküyoruz.Her tarafa eşit yayılması için sallayarak ve yere vurarak yayılmasını sağlıyoruz.
- Önceden 150 derecede ısıttığımız fırınımızda yüzü kızaranak kadar pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken un, şeker ve süt ile muhallebimizi hazırlayıp ocakta aldiktan sonra tereyağı ve vanilyayı da muhallebimize ekleyip çırpıyoruz.
- Kekimiz ve muhallebimiz soğuyunca ortadaki boşluğa muhallebiyi döküyoruz.
- Süslemesi için hazırladığımız cevizi ve hindistan cevizini de tatlımızın üzerine döktükten sonra dinlendirerek servise hazır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder