Muhallebili Tart Tarifi İçin Malzemeler
Keki İçin :
- 2 yumurta
 - 1 buçuk çay bardağına yakın şeker
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 2 çay bardağı un
 - 1 çay bardağı süt
 - 1 paket kabartma tozu
 
Muhallebisi İçin :
- 2 su bardağı süt
 - 2 yemek kaşığı un (Tepeleme olmasın)
 - 1 çay bardağı şeker
 - 1 paket vanilya
 - 1 yemek kaşığı margarin
 
Desen için;
- Ceviz içi
 - Hindistan cevizi
 
Muhallebili Tart Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri bir kaba alıp köpürene kadar çırpıyoruz, sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
 - Daha sonra yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip çırpıyoruz.
 - Kek hamurumuzu her tarafını margarinle yağladığımız tart kalıbımıza ortadan başlayarak yavaşça döküyoruz.Her tarafa eşit yayılması için sallayarak ve yere vurarak yayılmasını sağlıyoruz.
 - Önceden 150 derecede ısıttığımız fırınımızda yüzü kızaranak kadar pişiriyoruz.
 - Kekimiz pişerken un, şeker ve süt ile muhallebimizi hazırlayıp ocakta aldiktan sonra tereyağı ve vanilyayı da muhallebimize ekleyip çırpıyoruz.
 - Kekimiz ve muhallebimiz soğuyunca ortadaki boşluğa muhallebiyi döküyoruz.
 - Süslemesi için hazırladığımız cevizi ve hindistan cevizini de tatlımızın üzerine döktükten sonra dinlendirerek servise hazır. Afiyet olsun
 
Yorumlar
Yorum Gönder