10 Ekim 2019 Perşembe

Muhallebili Tart Tarifi

Muhallebili Tart Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin :
  • 2 yumurta
  • 1 buçuk çay bardağına yakın şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi İçin :
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un (Tepeleme olmasın)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
Desen için;
  • Ceviz içi
  • Hindistan cevizi

Muhallebili Tart Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri bir kaba alıp köpürene kadar çırpıyoruz, sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Daha sonra yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip çırpıyoruz.
  3. Kek hamurumuzu her tarafını margarinle yağladığımız tart kalıbımıza ortadan başlayarak yavaşça döküyoruz.Her tarafa eşit yayılması için sallayarak ve yere vurarak yayılmasını sağlıyoruz.
  4. Önceden 150 derecede ısıttığımız fırınımızda yüzü kızaranak kadar pişiriyoruz.
  5. Kekimiz pişerken un, şeker ve süt ile muhallebimizi hazırlayıp ocakta aldiktan sonra tereyağı ve vanilyayı da muhallebimize ekleyip çırpıyoruz.
  6. Kekimiz ve muhallebimiz soğuyunca ortadaki boşluğa muhallebiyi döküyoruz.
  7. Süslemesi için hazırladığımız cevizi ve hindistan cevizini de tatlımızın üzerine döktükten sonra dinlendirerek servise hazır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder