Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Orijinal Tavuklu Rus Salatası Tarifi

Orijinal Tavuklu Rus Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr (1 adet) tavuk göğsü
  • 1 defne yaprağı
  • 3-4 tane karabiber
  • 2 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy soğan (mor daha güzel görünür)
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı (100 gr) bezelye konservesi
  • 2 adet taze salatalık
  • 2-3 adet salatalık veya acur turşusu
  • 5-6 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz

Orijinal Tavuklu Rus Salatası Tarifi Yapılışı

İddia ediyorum. Bu tarifi denedikten sonra bir daha hiç hazır garnitür ve hazır salata almak istemeyeceksiniz. Türkiye’de Rus salatası olarak bilinen bu salatanın orijinal adı Olivye salatası olup 19. yy 60’lı yıllarında Lucien Olivier adında bir Fransız aşçının Moskova’da işlettiği bir lokantada müşterilerine sunduğu ve tarifini ölene kadar gizlediği bir salatadır. Orijinal tarifte bıldırcın eti, haşlanmış ıstakoz ve dana dili kullandığı söylense de günümüzde bu salatanın sadece adı kalmış diyebiliriz. Eski SSCB ülkelerinde halen çok popüler olan ve özellikle Yılbaşı gecesinde sofralarda eksik edilmeyen bu salatada günümüzde et olarak daha çok salam veya haşlanmış tavuk kullanılmaktadır.
  1. Öncelikle patatesi ve havucu fırçayla iyice yıkayıp kabuğuyla beraber hafif tuzlu suda haşlıyoruz.
  2. Yumurtaları 10 dk katılaşıncaya kadar haşlayıp sıcak suyu süzüp soğuk suda 5 dk bekletiyoruz (rahat soyulması için)
  3. Tavuk göğsünü tane karabiber ve defne yaprağıyla pişene kadar hafif tuzlu suda haşlıyoruz.
  4. Süzdüğümüz sebzeleri ve tavuk göğsünü ılımaya bırakıyoruz (patatesi soğumadan bıçakla boylamasına bir çizik atıp iki ucundan parmak ucuyla tutarak daha kolay soyabiliriz)
  5.  Taze ve turşu salatalıkları, yumurtayı, tavuk göğsünü, patatesi ve havucu küçük küpler halinde doğrayıp salata kabına koyuyoruz.
  6. İçine ufak ufak kesilmiş soğan ve bezelyeleri de ekleyip mayonez ile iyice karıştırıyoruz.
  7. İsteğe bağlı 1 çay kaşığı tuz ekleyebiliriz.
  8. Salata bu halde hafif ılıkken yenebileceği gibi buzdolabında biraz bekletildikten sonra da tüketilebilmektedir.
    Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?