9 Ekim 2019 Çarşamba

Pankek Tarifi

Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1, 5 su bardağı un
  • 1 paket vanilin (5 gr)
  • 1 paket kabartma tozu (10 gr)
  • 1 yemek kaşığı silme toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam tuz

Pankek Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba yumurtayı kırıp çırpalım.
  2. Üzerine toz şekeri, sütü, unu, kabartma tozunu, tuzu ve vanilini ilave edip iyice çırpalım.
  3. Yapışmaz bir teflon tavayı ocağa alıp ısıtalım.
  4. Pankeklerinizin hangi büyüklükte olmasını istiyorsanız o miktarda hamur alıp tavaya dökelim.
  5. Hamurun üstü göz göz olunca bir spatula yardımı ile arkasını çevirelim.
  6. Her iki  tarafını da pişirdikten sonra pişen pankekleri servis tabağına alalım.
  7. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.
  8. Penkeklerimizi bal, çikolata, tahin, pekmez ve istediğiniz meyveler ile servis yapın.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder