Pankek Tarifi
Pankek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1, 5 su bardağı un
- 1 paket vanilin (5 gr)
- 1 paket kabartma tozu (10 gr)
- 1 yemek kaşığı silme toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tutam tuz
Pankek Tarifi Yapılışı
- Bir kaba yumurtayı kırıp çırpalım.
- Üzerine toz şekeri, sütü, unu, kabartma tozunu, tuzu ve vanilini ilave edip iyice çırpalım.
- Yapışmaz bir teflon tavayı ocağa alıp ısıtalım.
- Pankeklerinizin hangi büyüklükte olmasını istiyorsanız o miktarda hamur alıp tavaya dökelim.
- Hamurun üstü göz göz olunca bir spatula yardımı ile arkasını çevirelim.
- Her iki tarafını da pişirdikten sonra pişen pankekleri servis tabağına alalım.
- Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.
- Penkeklerimizi bal, çikolata, tahin, pekmez ve istediğiniz meyveler ile servis yapın.
Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder