Patatesli Ispanaklı Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy patates
 - 1 demet ıspanak
 - 1 adet soğan
 - 1 dış sarımsak
 - 1 adet kapya biberi
 - Tuz, karabiber, pul biber (Damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Beşamel sosu için:
- 1, 5 su bardağı süt
 - 1 yemek kaşığı tereyağ
 - 1, 5 yemek kaşığı un
 - Tuz, karabiber
 
Üzeri için
- 150 gr kaşar peyniri
 
Patatesli Ispanaklı Graten Tarifi Yapılışı
Not bu yemek bu ölçülerde 4 kişilik. İsteğe göre ıspanak miktarı çoğaltılabilirinir.
- Patates soyulur ve çok ince olmayacak şekilde halka halka kesilir.
 - Uygun bir tencereye koyulur tuz eklenir ve üzeri geçene kadar su ilave edilir.
 - Patatesler yumuşayana kadar pişirilir (çok fazla haşlamayın patates dağılabilir)
 - Bir başka tavada soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın. 3 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edin ve 2. dak soteleyin.
 - Daha sonra küp küp doğranmış kapya biberi ilave edin. Beraber biraz daha soteledikten sonra yıkanmış ve doğranmış ispangi ilave edin.
 - Üzerine karabiber ve toz biber serpin. Ispanak suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin.
 - Başka bir tencereye tereyağını alin. Eritin.
 - Üzerine unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavurun.
 - Üzerine sütü ekelyip karıştırın. Koyulasan sosu ocaktan alın ve üzerine tuz ve karabiber ilave edin.
 - Bir fırın kabıni hafif yağlayın. Patatesleri dizin.
 - Üzerine kavrulmuş ıspanağını dağıtın ve beşamel sosunu dökün.
 - En son kaşar peyniri serpin ve 180 derce fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun 
 
Yorumlar
Yorum Gönder