Patatesli Ispanaklı Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy patates
- 1 demet ıspanak
- 1 adet soğan
- 1 dış sarımsak
- 1 adet kapya biberi
- Tuz, karabiber, pul biber (Damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sosu için:
- 1, 5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1, 5 yemek kaşığı un
- Tuz, karabiber
Üzeri için
- 150 gr kaşar peyniri
Patatesli Ispanaklı Graten Tarifi Yapılışı
Not bu yemek bu ölçülerde 4 kişilik. İsteğe göre ıspanak miktarı çoğaltılabilirinir.
- Patates soyulur ve çok ince olmayacak şekilde halka halka kesilir.
- Uygun bir tencereye koyulur tuz eklenir ve üzeri geçene kadar su ilave edilir.
- Patatesler yumuşayana kadar pişirilir (çok fazla haşlamayın patates dağılabilir)
- Bir başka tavada soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın. 3 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edin ve 2. dak soteleyin.
- Daha sonra küp küp doğranmış kapya biberi ilave edin. Beraber biraz daha soteledikten sonra yıkanmış ve doğranmış ispangi ilave edin.
- Üzerine karabiber ve toz biber serpin. Ispanak suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin.
- Başka bir tencereye tereyağını alin. Eritin.
- Üzerine unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavurun.
- Üzerine sütü ekelyip karıştırın. Koyulasan sosu ocaktan alın ve üzerine tuz ve karabiber ilave edin.
- Bir fırın kabıni hafif yağlayın. Patatesleri dizin.
- Üzerine kavrulmuş ıspanağını dağıtın ve beşamel sosunu dökün.
- En son kaşar peyniri serpin ve 180 derce fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder