Patatesli Sivas Hingeli Tarifi

Patatesli Sivas Hingeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 Su bardağı Un
  • 1 yumurta
  • 1 fiske tuz
  • Göz kararı su
Haşlamak için:
  • 3 su bardağı Su
  • Tuz
  • 5 diş rendelenmiş sarımsak
Üzeri için:
  • Yoğurt
Sos için:
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tatlı kaşığı salça
  • Nane
  • Baharat

Patatesli Sivas Hingeli Tarifi Yapılışı


  1. Malzemeleri derin bir kaba alıp sert bir hamur elde edelim, sonra üzerini kapatıp dinlendirelim.
  2. 3 patatesi tencereye, koyup haşlayalım, soğuk suda soğutup, iyice ezelim, isteğe bağlı, tuz baharat ekleyelim.
  3. Hamurumuzu çok büyütmeden merdane yardımıyla acalım, hamur kesici alet yada ben küçük çay bardağı kullandım, onunla yuvarlak şekil verelim.
  4. İçini patatesle doldurup kapatalım, bir çatal yardımıyla, kenarlarını şekil verelim, hem haşlarken açılmaz hemde güzel bir görünüşü olur.
  5. 3 su bardağı suyu ve 5 diş rendelenmiş sarımsak biraz tuz koyup haşlayalım, içine hazırladığımız hamurları atalım 5 dk kaynatalım.
  6. Sonra bir kevgir yardımıyla alıp üzerine soğuk su ilave edip tabaklayalım.
  7. Bir tavada sıvı yağ nane kırmızı biber ve salça eritelim.
  8. Tabakladığmız hamuru üzerine sarmısaklı yoğurdu serelim, hazırladığımız yağ naneyi üzerine dökelim ve sonra servis edelim.
    Afiyet Olsun.

Yorumlar