Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
 - 3 adet patlıcan
 - 2 adet domates
 - 2 adet sivri biber
 - 1 adet kuru soğan
 - 2 diş sarımsak
 - 1 demet maydanoz
 - Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
 
Sosu İçin ;
- 2 su bardağı sıcak su
 - 2 yemek kaşığı domates salçası
 - 5 yemek kaşığı sıvı yağ
 - Tuz, kekik, karabiber
 
Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Tarifi Yapılışı
- Önce patlıcanlarımızı yıkayıp fotoğraftaki gibi iki bıçak yardımı ile aralarını keselim ve tuzlu suda acısını alması için bekletelim.
 - Şimdi içini hazırlayalım maydanozu, sarımsağı, soğanı ince ince kıyalım kıymamızı ve baharatlarımızı katıp iyice yoğuralım.
 - Sosumuzun da malzemelerini derin bir kaba katıp suyunu da ekleyip iyice karıştıralım.
 - Borcam kabımızı alalım ve patlıcanlarımızı hazırlayıp borcama dizelim.
 - Üzerine sosunu da döküp domates ve biberlerimizi dizelim.
 - Önceden ısıtılmış 200 derece de altlı üstlü ayarında kontrollü pişirelim.
 
Yapacaklara şimdiden afiyet bal şeker olsun. 
Yorumlar
Yorum Gönder