Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 3 adet patlıcan
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Sosu İçin ;
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, kekik, karabiber
Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Tarifi Yapılışı
- Önce patlıcanlarımızı yıkayıp fotoğraftaki gibi iki bıçak yardımı ile aralarını keselim ve tuzlu suda acısını alması için bekletelim.
- Şimdi içini hazırlayalım maydanozu, sarımsağı, soğanı ince ince kıyalım kıymamızı ve baharatlarımızı katıp iyice yoğuralım.
- Sosumuzun da malzemelerini derin bir kaba katıp suyunu da ekleyip iyice karıştıralım.
- Borcam kabımızı alalım ve patlıcanlarımızı hazırlayıp borcama dizelim.
- Üzerine sosunu da döküp domates ve biberlerimizi dizelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece de altlı üstlü ayarında kontrollü pişirelim.
Yapacaklara şimdiden afiyet bal şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder