12 Ekim 2019 Cumartesi

Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Tarifi

Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Sosu İçin ;
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, kekik, karabiber

Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Önce patlıcanlarımızı yıkayıp fotoğraftaki gibi iki bıçak yardımı ile aralarını keselim ve tuzlu suda acısını alması için bekletelim.
  2. Şimdi içini hazırlayalım maydanozu, sarımsağı, soğanı ince ince kıyalım kıymamızı ve baharatlarımızı katıp iyice yoğuralım.
  3. Sosumuzun da malzemelerini derin bir kaba katıp suyunu da ekleyip iyice karıştıralım.
  4. Borcam kabımızı alalım ve patlıcanlarımızı hazırlayıp borcama dizelim.
  5. Üzerine sosunu da döküp domates ve biberlerimizi dizelim.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece de altlı üstlü ayarında kontrollü pişirelim.
Yapacaklara şimdiden afiyet bal şeker olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder