Pirinç Pilavı (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 2 su bardağı pirinç
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 adet knorr tavuk bulyon+1 su bardağı sıcak su
 - 2 su bardağı sıcak su
 
Pirinç Pilavı (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı
- Pirinci en az yarım saat önceden yıkayıp sıcak suda bekletelim.
 - Yanmaz yapışmaz tencereye yağları alıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri kavuralım.
 - 1 su bardağı sıcak su içerisinde bulyonu açalım.
 - Kavurduğumuz pirincin üzerine 1 su bardağı bulyonlu suyu, 2 su bardağı da sıcak suyu ekleyelim.
 - Tuzunu ekleyip karıştıralım. Kapağını kapatıp pirinçler suyu çekinceye kadar kaynatalım.
 - Biraz sulu bırakıp ocağı kapatalım.
 - Kapağını hiç açmadan en az 15 dakika demlenmeye bırakalım. Kapağını açınca karıştırıp servis edelim.
 
AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder