22 Ekim 2019 Salı

Pirinç Pilavı (Tam Ölçülü) Tarifi

Pirinç Pilavı (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet knorr tavuk bulyon+1 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı sıcak su

Pirinç Pilavı (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci en az yarım saat önceden yıkayıp sıcak suda bekletelim.
  2. Yanmaz yapışmaz tencereye yağları alıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri kavuralım.
  3. 1 su bardağı sıcak su içerisinde bulyonu açalım.
  4. Kavurduğumuz pirincin üzerine 1 su bardağı bulyonlu suyu, 2 su bardağı da sıcak suyu ekleyelim.
  5. Tuzunu ekleyip karıştıralım. Kapağını kapatıp pirinçler suyu çekinceye kadar kaynatalım.
  6. Biraz sulu bırakıp ocağı kapatalım.
  7. Kapağını hiç açmadan en az 15 dakika demlenmeye bırakalım. Kapağını açınca karıştırıp servis edelim.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder