Pirinç Pilavı (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet knorr tavuk bulyon+1 su bardağı sıcak su
- 2 su bardağı sıcak su
Pirinç Pilavı (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı
- Pirinci en az yarım saat önceden yıkayıp sıcak suda bekletelim.
- Yanmaz yapışmaz tencereye yağları alıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri kavuralım.
- 1 su bardağı sıcak su içerisinde bulyonu açalım.
- Kavurduğumuz pirincin üzerine 1 su bardağı bulyonlu suyu, 2 su bardağı da sıcak suyu ekleyelim.
- Tuzunu ekleyip karıştıralım. Kapağını kapatıp pirinçler suyu çekinceye kadar kaynatalım.
- Biraz sulu bırakıp ocağı kapatalım.
- Kapağını hiç açmadan en az 15 dakika demlenmeye bırakalım. Kapağını açınca karıştırıp servis edelim.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder