27 Ekim 2019 Pazar

Pırasalı El Açma Börek Tarifi

Pırasalı El Açma Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy pırasa
  •  2 orta boy soğan
  • 12-14 kaşık un
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Kızartma yağı, tuz, karabiber, susam, çörek otu
  • 1 su bardağı kaşar peyniri

Pırasalı El Açma Börek Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları küçük küçük doğrayıp iki çorba kaşığı yağ ve teflon tavada kavurun, pırasalarıda doğrayıp ilave edin, 15 dk sonra tuz ve baharatları ilave edin ve soğumaya bırakın.
  2. Unu bir kaba alın.  Süt, yoğurt, biraz ılık su ile yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun.
  3. Soğumaya bırakın. Bir cam tepsiyi fırça ile yağlayın.
  4. Hamuru 3 parçaya ayırın.
  5. Bir parçasını tepsiye uçlarından çekerek tepsi boyunca çekerek açın.
  6. Harcın yarısını tepsiye yayın.
  7. Rendelenmiş veya dilimli kaşarı üzerine yayın.
  8. Üzerine ikinci hamuru ellerinizi yağlayın harcın üzerine çeke çeke yaydırın.
  9. Kalan harcı üzerine yayın.
  10. Son hamuru harcın üzerine açın.
  11. 180 derecede fırında 25 dk kontrol ederek pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Not : iç harcı arttı, 3 hazır lavaş ile yukarıdaki tarif gibi, yuvarlak bir tepsi içine hazırladım. O da çok güzel olmuş.
REKLAM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder