Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin ;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gr margarin
- 3 adet yumurta
Kreması İçin ;
- 2. 5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1. 5 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
Sosu İçin ;
- 1 paket çikolata sosu (hazırlamak için 2 su bardağı süt)
- 80 gr bitter çikolata
Profiterol Tarifi Yapılışı
- Hamuru için su ve margarini kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Unumuzu ekliyoruz 2-3 dakika daha karıştırıp 15 dakika soğuması için bekliyoruz.
- Soğuduktan sonra 3 yumurtayı teker teker yediriyoruz hamurumuza. Cıvık bir hamur elde edeceğiz.
- Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ufak parçalar halinde koyuyoruz.
- Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına koyup hafif pembeleşene kadar yaklaşık 30-40 dakika arası pişiriyoruz.
- Kreması için vanilya haricindeki tüm malzemeleri karıştırıp ocağa alıyoruz.
- Kaynayıp kıvam aldıktan sonra vanilya ekliyoruz ve soğuması için bekliyoruz.
- Çikolata sosunu hazırlayıp içine bitter çikolata ekleyip ocağı kapatıyoruz.
- Kabuk bağlamadan soğuması için karıştırıyoruz sürekli.
- Fırından çıkan profiterol hamurlarını kesip içlerine kremalarını dolduruyoruz.
- Üzerlerine çikolata sosunu döküyoruz. Arzuya göre fındıkla süsleyebilirsinizAfiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder