18 Ekim 2019 Cuma

Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin ;
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gr margarin
  • 3 adet yumurta
Kreması İçin ;
  • 2. 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1. 5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
Sosu İçin ;
  • 1 paket çikolata sosu (hazırlamak için 2 su bardağı süt)
  • 80 gr bitter çikolata

Profiterol Tarifi Yapılışı



  1. Hamuru için su ve margarini kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  2. Unumuzu ekliyoruz 2-3 dakika daha karıştırıp 15 dakika soğuması için bekliyoruz.
  3. Soğuduktan sonra 3 yumurtayı teker teker yediriyoruz hamurumuza. Cıvık bir hamur elde edeceğiz.
  4. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ufak parçalar halinde koyuyoruz.
  5. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına koyup hafif pembeleşene kadar yaklaşık 30-40 dakika arası pişiriyoruz.
  6. Kreması için vanilya haricindeki tüm malzemeleri karıştırıp ocağa alıyoruz.
  7. Kaynayıp kıvam aldıktan sonra vanilya ekliyoruz ve soğuması için bekliyoruz.
  8. Çikolata sosunu hazırlayıp içine bitter çikolata ekleyip ocağı kapatıyoruz.
  9. Kabuk bağlamadan soğuması için karıştırıyoruz sürekli.
  10. Fırından çıkan profiterol hamurlarını kesip içlerine kremalarını dolduruyoruz.
  11. Üzerlerine çikolata sosunu döküyoruz. Arzuya göre fındıkla süsleyebilirsiniz☺️Afiyet olsun 👌🥰

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder