Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin ;
- 1 su bardağı su
 - 1 su bardağı un
 - 125 gr margarin
 - 3 adet yumurta
 
Kreması İçin ;
- 2. 5 su bardağı süt
 - 3 yemek kaşığı un
 - 1. 5 çay bardağı şeker
 - 1 adet yumurta
 
Sosu İçin ;
- 1 paket çikolata sosu (hazırlamak için 2 su bardağı süt)
 - 80 gr bitter çikolata
 
Profiterol Tarifi Yapılışı
- Hamuru için su ve margarini kaynayana kadar karıştırıyoruz.
 - Unumuzu ekliyoruz 2-3 dakika daha karıştırıp 15 dakika soğuması için bekliyoruz.
 - Soğuduktan sonra 3 yumurtayı teker teker yediriyoruz hamurumuza. Cıvık bir hamur elde edeceğiz.
 - Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ufak parçalar halinde koyuyoruz.
 - Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına koyup hafif pembeleşene kadar yaklaşık 30-40 dakika arası pişiriyoruz.
 - Kreması için vanilya haricindeki tüm malzemeleri karıştırıp ocağa alıyoruz.
 - Kaynayıp kıvam aldıktan sonra vanilya ekliyoruz ve soğuması için bekliyoruz.
 - Çikolata sosunu hazırlayıp içine bitter çikolata ekleyip ocağı kapatıyoruz.
 - Kabuk bağlamadan soğuması için karıştırıyoruz sürekli.
 - Fırından çıkan profiterol hamurlarını kesip içlerine kremalarını dolduruyoruz.
 - Üzerlerine çikolata sosunu döküyoruz. Arzuya göre fındıkla süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun
 
Yorumlar
Yorum Gönder