Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket margarin
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Hindistan cevizi
- Fındık
Revani Tarifi Yapılışı
- Şeker ve yumurta mikser ile köpürtülür.Bir yandan margarin eritilir.
- Köpürtülen şeker ve yumurtaya eritilen margarin yavaş yavaş dökülür ve bir yandan tahta kaşık ile karıştırılır.
- Ardından irmik un kabartma tozu ve vanilya eklenir iyice karıştırılır.
- Dikdörtgen borcama dökülür.
- 200 dereceli fırında pembeleşinceye kadar pişirilir
- Şerbet için su ve şeker küçük bir tencereye koyulur.10 dakika kısık ateşte kaynatılır
- Fırından çıkardığınız tatlının üzerine soğuk şerbeti dökülür
- Şerbeti çektikten sonra üzerine Hindistan cevizi ve fındık serpilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder