10 Ekim 2019 Perşembe

Revani Tarifi

Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket margarin
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Hindistan cevizi
  • Fındık

Revani Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve yumurta mikser ile köpürtülür.Bir yandan margarin eritilir.
  2. Köpürtülen şeker ve yumurtaya eritilen margarin yavaş yavaş dökülür ve bir yandan tahta kaşık ile karıştırılır.
  3. Ardından irmik un kabartma tozu ve vanilya eklenir iyice karıştırılır.
  4. Dikdörtgen borcama dökülür.
  5. 200 dereceli fırında pembeleşinceye kadar pişirilir
  6. Şerbet için su ve şeker küçük bir tencereye koyulur.10 dakika kısık ateşte kaynatılır
  7. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine soğuk şerbeti dökülür
  8. Şerbeti çektikten sonra üzerine Hindistan cevizi ve fındık serpilir.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder