Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 1 su bardağı irmik
 - 1 paket margarin
 - 2 su bardağı un
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 
Şerbeti için
- 3 su bardağı şeker
 - 3 su bardağı su
 - Hindistan cevizi
 - Fındık
 
Revani Tarifi Yapılışı
- Şeker ve yumurta mikser ile köpürtülür.Bir yandan margarin eritilir.
 - Köpürtülen şeker ve yumurtaya eritilen margarin yavaş yavaş dökülür ve bir yandan tahta kaşık ile karıştırılır.
 - Ardından irmik un kabartma tozu ve vanilya eklenir iyice karıştırılır.
 - Dikdörtgen borcama dökülür.
 - 200 dereceli fırında pembeleşinceye kadar pişirilir
 - Şerbet için su ve şeker küçük bir tencereye koyulur.10 dakika kısık ateşte kaynatılır
 - Fırından çıkardığınız tatlının üzerine soğuk şerbeti dökülür
 - Şerbeti çektikten sonra üzerine Hindistan cevizi ve fındık serpilir.
Afiyet olsun. 
Yorumlar
Yorum Gönder