25 Ekim 2019 Cuma

Saçaklı Poğaça Tarifi

Saçaklı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta (1inin sarısı üstüne sürülecek)
PİŞTİKTEN SONRASI İÇİN;
  • 1 paket orta boy labne
  • İnce ince kıyılmış yarım demet maydanoz
  • İncecik rendelenmiş kaşar peyniri

Saçaklı Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Su ve süt cezvede ılıktan 1 tık sıcak olacak şekilde ısıtılır.
  2. Kaba 1 yumurtanın sarısı hariç tüm malzemeleri ekleyelim. Yavaş yavaş unu ekleyelim.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Önceden ılıttığımız karanlık fırının içine hamurun üzerini streçleyip 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
  5. Maydanozu incecik kıyıp, kaşarı rendenin en ince kısmında rendeleyelim.
  6. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp 10 dakika dinlendirelim.
  7. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Kalan yumurta sarısını sürelim.
  8. Pişen poğaçalar soğuyunca arasına ve ağız kısmına labnemizi sürüp maydanoz veya kasara batıralım.
    Afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder