Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Şakşuka Veya Kudüs Menemeni Tarifi

Şakşuka Veya Kudüs Menemeni Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-5 yumurta
  • 2-4 domates (büyüklüğüne göre)
  • 1 kapya biber
  • 1/2 (yarım) soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates veya karışık salça
  • 1 fiske kimyon
  • 1 fiske karabiber
  • 1 fiske tatlı kırmızı biber
  • 1 fiske şeker
  • 2 fiske tuz
  • 3-4 dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Şakşuka Veya Kudüs Menemeni Tarifi Yapılışı

Şakşuka, güveç gibi iki farklı yemek türü için kullanılan bir kelimedir. Şakşuka, Türkiye’de daha çok patlıcanlı bir yemeği çağrıştırsa da Kudüs bölgesinde zevkle pişirilip yenen bir menemen türüdür. Bu tür farklılıkların sebebi, “şakşuka” kelimesinin anlamı (Berberice “karışık, karma” demek) olabilir. Ama her ne kadar Israil’de bu yemek sevilse de anavatanı Libya (Trablus) sayılmaktadır.
  1. Zeytinyağını geniş bir tavaya döküp ocağa koyuyoruz. İçine yarım baş soğan ve ufak doğranmış sarımsağı ekleyip soğanın rengi dönünceye kadar kızartıyoruz.
  2. Kapya biberi küçük küçük doğrayıp soğanlara ekleyip yumuşayıncaya kadar ~5 dk kavuruyoruz.
  3.  Domateslerin kabukları kalın ise soyuyoruz. Değilse buna gerek yoktur (bende bir domates pembeydi, kabuğu inceydi, bu yüzden ben soymadım) direk ufak küplere kesip tavaya ekleyebilirsiniz.
  4. Menemen karışımına sırasıyla tüm baharatları, şekeri ve tuzu ekleyip domatesler pişene kadar orta ateşte kavuruyoruz. Domates suyunun azalmamasına dikkat ediyoruz. Bunun için ocağın ateşinin harlı olmaması gerekiyor, ama çok düşük yaparsak da pişirme süresi çok uzar.
  5. Domatesler yumuşayınca içine isteğe bağlı olarak en az 3 en fazla 5 yumurta, sarısının dağılmamasına dikkat ederek kırıyoruz.
  6. Kapağı kapatıp menemeni yumurtanın beyazı katılaşıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz. Ardından sarısı katılaşmadan ocaktan indirip sıcak sıcak tercihen olduğu gibi tavada üstüne kıyılmış maydanoz serpilmiş bir şekilde servis ediyoruz. Yanına özellikle sıcak pide veya somun ekmek iyi gider.
    Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?