Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Sarımsak Ve Terbiyeli Et Çorbası (Kemik Suyundan) Tarifi

Sarımsak Ve Terbiyeli Et Çorbası (Kemik Suyundan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 parça ilikli kemik
  • 250/300 gr kemiksiz et
  • (Veya direk etli kemikte kullanabilirsiniz)
  • 3 büyük diş sarımsak
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1, 5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım limon suyu

Sarımsak Ve Terbiyeli Et Çorbası (Kemik Suyundan) Tarifi Yapılışı

Herkese mutlu günler! ☺️
Kış ayı yaklaştıkça sıcacık çorbalarda yapılmaya başlandı. 😍 bence çorbaların şahı kesinlikle et çorbası 😍 hem çok lezzetli hemde tam bir doğal antibiyotik. Deneyeceklere şimdiden afiyet, şifa olsun.
Öncelikle şunu belirteyim eğer kemiğiniz zaten etliyse ayriyetten et koymanıza gerek yok onun üzerinde ki etleri didebilirsiniz. Benim ilikli kemiğim vardı onu ve kuşbaşı etleri kullandım.


  1. Eti ve kemiği düdüklüye koyalım. Üzerini geçecek kadar bol su ilave edelim ve bir bir buçuk saat kadar haşlayalım.
  2. Haşlanan kemiği içinden alalım. Etleri de ayrı kaba alıp didelim. Zaten dokununca lime lime olacaktır.
  3. Çorbamızı yapacağımız tencerede tereyağ ve sıvı yağ ekleyip eritelim.
  4. Unu ilave edip sürekli karıştırarak kavuralım. Kokusu çıkıp rengi dönene kadar iyice kavuralım.
  5. Kavrulan una 1, 5 soğuk su ilave edelim iyice çırpalım ki topaklanmasın. Bu soğuk su unu açmak için.
  6. Daha sonra et suyumuzu süzelim tencereye alalım.
  7. Üzerine sarımsakları rendeleyip kaynamaya bırakalım. Bu sırada etleri didip onları da ilave edelim.
  8. Tuzunu ekleyelim. Kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  9. Başka bir kapta yoğurt ve limonu çırpalım azar azar et suyundan ilave ederek ılıttıktan sonra çorbamıza ekleyelim. Bu şekilde bir on dakika çok kısık ateşte kaynasın. Ve çorbamız hazır. 😍
    Çorbayı servis ederken üzerine sirkeli sos yapabilirsiniz çok yakışıyor mutlaka deneyin. Bunun içinde üç yemek kaşığı sirkeyi küçük bir kaba alın üzerine bir diş sarımsak rendeleyin. Çorbamızın yanında bu sosu ya da limon servis edebiliriz. Afiyet şifa olsun! 🤲🏻☺️

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?