Sıcak Asuda Tatlısı Tarifi

Sıcak Asuda Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 buçuk yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz tereyağı

Sıcak Asuda Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Nişasta süt tuz ve şekeri karıştırıyoruz.
  2. Sonrasında ocağa alıp karıştırarak kaynatıyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra ocağı kısıyoruz.
  4. Muhallebimiz kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp servis tabağına alıyoruz.
  5. Bir tarafta tereyağını kızarana kadar ocakta tutuyoruz. Üzerine cıss sesini duyarak servis ediyoruz sıcakken afiyetle yiyoruz.

Yorumlar