Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1. 5 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet tavuk bulyon
- 1 çay kaşığı ucu ile tuz
- Yarım çay bardağı yel şehriye
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pirinçlerimizi iyice yıkıyoruz. 2 yemek kaşığı tereyağını tencereye alıp eridikten sonra şehriyelerimizi ekliyoruz.
- Şehriyeler kahverengini aldıktan sonra yıkanan pirinçlerimizi ekliyoruz.
- 2-3 dk kavuruyoruz. O sırada kaynattığımız suyumuzu 1 su bardağının içinde olan bulyonumuza ilave ediyoruz.
- Bulyon eridikten sonra karıştırıp pirinçlere ilave ediyoruz ve Ardından 2 su bardağı suyuda ilave ediyoruz .
- Çay kaşığı ucuyla tuz ekleyip bir defa karıştırıp kısık ateşte pişiriyoruz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder