25 Ekim 2019 Cuma

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 5 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 1 çay kaşığı ucu ile tuz
  • Yarım çay bardağı yel şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pirinçlerimizi iyice yıkıyoruz. 2 yemek kaşığı tereyağını tencereye alıp eridikten sonra şehriyelerimizi ekliyoruz.
  2. Şehriyeler kahverengini aldıktan sonra yıkanan pirinçlerimizi ekliyoruz.
  3. 2-3 dk kavuruyoruz. O sırada kaynattığımız suyumuzu 1 su bardağının içinde olan bulyonumuza ilave ediyoruz.
  4. Bulyon eridikten sonra karıştırıp pirinçlere ilave ediyoruz ve Ardından 2 su bardağı suyuda ilave ediyoruz .
  5. Çay kaşığı ucuyla tuz ekleyip bir defa karıştırıp kısık ateşte pişiriyoruz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder