Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr margarin (Oda sıcaklığında)
 - Yarım su bardağı sıvı yağ (185 ml)
 - 1 adet yumurta (Beyazını üstü için ayırın)
 - 1 yemek kaşığı yoğurt
 - 1 yemek kaşığı sirke
 - 1 silme çay kaşığı tuz
 - 1 paket kabartma tozu
 - Aldığı kadar un
 
Üzeri için;
- Yumurta beyazı
 - Susam
 
Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
Kıyır kıyır aylarca bayatlamadan saklayabileceğiniz enfessss bir Tuzlu Kurabiye 
- Bir kaba un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri koyup iyice karıştırıyoruz.
 - İyice karıştırdıktan sonra azar azar unu ilave ediyoruz. Unu azar azar ilave edin ki yumuşak bir hamur olması lazım.
 - Ardından kabartma tozunu da ekleyip son bir kez yoğuruyoruz.
 - Hamur hazır olunca ceviz büyüklüğünde parçalar alıp uzun şeritler yapıyoruz.
 - Daha sonra yarısını yuvarlak yarısını da örgü şeklinde yapıyoruz.
 - Bir kaseye ayırdığımız yumurta beyazını bir kaseyede susam koyuyoruz.
 - Yaptığımız şekilleri ilk önce yumurta beyazına sonra susama batırıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
 - 180 C° fırında 20-25 dakika üstü pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
 - Kurabiyelerimiz pişip fırından çıktıktan sonra soğumasını bekliyoruz. Ardından servis tabağına alabiliriz. Ve servise hazır.
 
Afiyet Olsun 

Yorumlar
Yorum Gönder