Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr margarin (Oda sıcaklığında)
- Yarım su bardağı sıvı yağ (185 ml)
- 1 adet yumurta (Beyazını üstü için ayırın)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Yumurta beyazı
- Susam
Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
Kıyır kıyır aylarca bayatlamadan saklayabileceğiniz enfessss bir Tuzlu Kurabiye
- Bir kaba un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri koyup iyice karıştırıyoruz.
- İyice karıştırdıktan sonra azar azar unu ilave ediyoruz. Unu azar azar ilave edin ki yumuşak bir hamur olması lazım.
- Ardından kabartma tozunu da ekleyip son bir kez yoğuruyoruz.
- Hamur hazır olunca ceviz büyüklüğünde parçalar alıp uzun şeritler yapıyoruz.
- Daha sonra yarısını yuvarlak yarısını da örgü şeklinde yapıyoruz.
- Bir kaseye ayırdığımız yumurta beyazını bir kaseyede susam koyuyoruz.
- Yaptığımız şekilleri ilk önce yumurta beyazına sonra susama batırıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- 180 C° fırında 20-25 dakika üstü pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Kurabiyelerimiz pişip fırından çıktıktan sonra soğumasını bekliyoruz. Ardından servis tabağına alabiliriz. Ve servise hazır.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder