Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 50 gr margarin veya tereyağ
Üzeri için;
- Tarçın
Süt Helvası Tarifi Yapılışı
- Şeker ve sütümü bir tencerede şeker eriyene kadar ısıtalım.
- Ayrı bir yerde sıvı yağ ,margarin ve unumuzu bir güzel kavuralım.
- Kavurlan unumuza ısıttığımız sütümüzün önce yarısını döküp çırpacakla çırpalım ki topak oluşmasın .
- Sonra diğer yarısını döküp pişirelim.
- Ocaktan aldıktan sonra kaselere pay edip fırının üst 250 sıcaklığında üzerini kontrollü kızartalım. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder