Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Tarhana Çorbası Tarifi

Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı toz tarhana
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım et bulyon
  • 7 su bardağı su

Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Önce tarhanayı bir kaba boşaltıp üzerine et tablet ile birlikte 2 bardak su ilave edip yumuşaması için bekletiyoruz.
  2. Tencerede sıvı yağ kızdırıp ezilmiş sarımsak ekliyoruz, üzerine salça, karabiber, pul biber ve nane ekleyip karıştırıyoruz ve yumuşayan tarhanayı döküyoruz.
  3. Üzerine de sıcak su eklemesi yapıp tuzunu ayarlıyoruz ve kıvam alana kadar pişiriyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?