Tarhana Çorbası Tarifi
Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı toz tarhana
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 2 diş sarımsak
- Yarım et bulyon
- 7 su bardağı su
Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı
- Önce tarhanayı bir kaba boşaltıp üzerine et tablet ile birlikte 2 bardak su ilave edip yumuşaması için bekletiyoruz.
- Tencerede sıvı yağ kızdırıp ezilmiş sarımsak ekliyoruz, üzerine salça, karabiber, pul biber ve nane ekleyip karıştırıyoruz ve yumuşayan tarhanayı döküyoruz.
- Üzerine de sıcak su eklemesi yapıp tuzunu ayarlıyoruz ve kıvam alana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder