Tarhana Çorbası Tarifi

Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı toz tarhana
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım et bulyon
  • 7 su bardağı su

Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Önce tarhanayı bir kaba boşaltıp üzerine et tablet ile birlikte 2 bardak su ilave edip yumuşaması için bekletiyoruz.
  2. Tencerede sıvı yağ kızdırıp ezilmiş sarımsak ekliyoruz, üzerine salça, karabiber, pul biber ve nane ekleyip karıştırıyoruz ve yumuşayan tarhanayı döküyoruz.
  3. Üzerine de sıcak su eklemesi yapıp tuzunu ayarlıyoruz ve kıvam alana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...