Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Tavuk Dünyası Kekiklim Tarifi

Tavuk Dünyası Kekiklim Tarifi İçin Malzemeler

TAVUK İÇİN:
  • 500 gr tavuk göğsü
  • 100 ml  krema
Marine için:
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Makarnası için;
  • 1 paket penne kalem makarna
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 300 Gr mantar
  • 1 soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 100 ml krema
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
Salata için:
  • Marul
  • Yeşil soğan
  • Kara lahana
  • Domates
  • Salatalık
  • Mısır

Tavuk Dünyası Kekiklim Tarifi Yapılışı

  1. Önce tavuğu küp küp doğrayın.
  2. Bir kaseye sarımsağı rendeleyin kekiği içine atın kalan marine malzemeleri aktarın ve doğranmış  tavuğu içine alın iyice harmanlayın, ağzını kapatın 6 saat dolapta bekletin. ( o kadar vaktiniz yoksa en az 2 saat bekletin)
  3. Makarnası için: Makarnayı  haşlayın. (makarna suyuna zerdeçalı ekleyin)
  4. Mantarı doğrayın suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra tereyağı ekleyin.
  5. Doğranmış biber ve soğanı ekleyin kavurun.
  6. Kavrulan soğan, mantara baharatları ekleyin.
  7. En son 100 ml kremayı ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Ocağı kapatın.
  8. Başka bir tavayı (döküm Tava kullandım  çok daha lezzetli oldu) ocağa ısıtın marine olan tavuğu içine koyun.
  9. Suyunu salıp çekinceye kadar ağzını kapatıp pişirin.
  10. Hafif kızarmaya başlayınca kremayı ekleyin. Ocağın altını kapatın.


Görseldeki gibi servis edin. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?