Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
 - 250 gr tavuk göğsü
 - 1 adet domates
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı kimyon
 
Beğendi İçin ;
- 4 adet orta boy patlıcan
 - 1 diş sarımsak
 - 1 yemek kaşığı tereyağ
 - 1 yemek kaşığı un
 - 1 su bardağı süt
 - 1 kase rendelenmiş kaşar peynir
 
Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı
- Granit veya teflon tavaya, yıkanmış suyu süzülen tavuk etleri, sıvı yağ, soğanla birlikte orta kısık ateşte kapağı kapatılarak, kendi suyunu çekip, kendi yağına dönünceye kadar pişirilir.
 - Ardından doğranmış domates eklenir, tuz ve baharatlarla birlikte pişirilir.
 - Beğendi için, bir tavada tereyağ eritilir, 1 yemek kaşığı unla birlikte 2 dakika kadar kavrulur.
 - Azar azar süt ilave edilir. Topaklanmaması için sürekli kısık ateşte karıştırılır.
 - 2 dakika koyu kıvam alana kadar pişirilir.
 - Fırında veya ocak üzerinde közlenmiş, eziciyle ezilen patlıcanlar, tuz, karabiber, kaşar peynir ekleyerek karıştırılır.
 - Servis zamanı tabağa alınan beğendi üzerine de hazırlanan sotesiyle birlikte sunuma hazır.
 
Yorumlar
Yorum Gönder