27 Ekim 2019 Pazar

Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi

Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 250 gr tavuk göğsü
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
Beğendi İçin ;
  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peynir

Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı

  1. Granit veya teflon tavaya, yıkanmış suyu süzülen tavuk etleri, sıvı yağ, soğanla birlikte orta kısık ateşte kapağı kapatılarak, kendi suyunu çekip, kendi yağına dönünceye kadar pişirilir.
  2. Ardından doğranmış domates eklenir, tuz ve baharatlarla birlikte pişirilir.
  3. Beğendi için, bir tavada tereyağ eritilir, 1 yemek kaşığı unla birlikte 2 dakika kadar kavrulur.
  4. Azar azar süt ilave edilir. Topaklanmaması için sürekli kısık ateşte karıştırılır.
  5. 2 dakika koyu kıvam alana kadar pişirilir.
  6. Fırında veya ocak üzerinde közlenmiş, eziciyle ezilen patlıcanlar, tuz, karabiber, kaşar peynir ekleyerek karıştırılır.
  7. Servis zamanı tabağa alınan beğendi üzerine de hazırlanan sotesiyle birlikte sunuma hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder