Tel Şehriyeli Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi
Tel Şehriyeli Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı tel şehriye
- 1 su bardağından biraz az nohut
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 3 su bardağı kaynamış su
- Tuz
Tel Şehriyeli Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- Tereyağ ve sıvı yağ bir tavaya alınır tereyağ eridikten sonra içine tel şehriyeler eklenir. Tel şehriyelerin rengi değişene kadar kavrulur
- Suda ıslatılmış ( en az yarım saat önceden) pirinçler tavaya eklenip 10 dakika kadar şehriyelerle birlikte içine biraz tuz eklenerek karıştırılarak kavrulur
- Tavaya en son nohutlar eklenip üzerine 1 su bardağı tavuk suyu ve 3 su bardağı kaynar su eklenir. Tuzu kontrol edilir ( normal yemek suyundan biraz daha tuzlu olmalı)
- Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyunu çeken pilav bir örtüye sarılarak demlenmeye bırakılır.
- En az 1 saat demlenen pilavımız servise hazırdır. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder