Tel Şehriyeli Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
 - Yarım su bardağı tel şehriye
 - 1 su bardağından biraz az nohut
 - 3 yemek kaşığı tereyağ
 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 su bardağı tavuk suyu
 - 3 su bardağı kaynamış su
 - Tuz
 
Tel Şehriyeli Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- Tereyağ ve sıvı yağ bir tavaya alınır tereyağ eridikten sonra içine tel şehriyeler eklenir. Tel şehriyelerin rengi değişene kadar kavrulur
 - Suda ıslatılmış ( en az yarım saat önceden) pirinçler tavaya eklenip 10 dakika kadar şehriyelerle birlikte içine biraz tuz eklenerek karıştırılarak kavrulur
 - Tavaya en son nohutlar eklenip üzerine 1 su bardağı tavuk suyu ve 3 su bardağı kaynar su eklenir. Tuzu kontrol edilir ( normal yemek suyundan biraz daha tuzlu olmalı)
 - Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyunu çeken pilav bir örtüye sarılarak demlenmeye bırakılır.
 - En az 1 saat demlenen pilavımız servise hazırdır. Afiyet olsun :)
 
REKLAM
Yorumlar
Yorum Gönder