15 Ekim 2019 Salı

Tel Şehriyeli Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi

Tel Şehriyeli Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • 1 su bardağından biraz az nohut
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 3 su bardağı kaynamış su
  • Tuz

Tel Şehriyeli Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağ ve sıvı yağ bir tavaya alınır tereyağ eridikten sonra içine tel şehriyeler eklenir. Tel şehriyelerin rengi değişene kadar kavrulur
  2. Suda ıslatılmış ( en az yarım saat önceden) pirinçler tavaya eklenip 10 dakika kadar şehriyelerle birlikte içine biraz tuz eklenerek karıştırılarak kavrulur
  3. Tavaya en son nohutlar eklenip üzerine 1 su bardağı tavuk suyu ve 3 su bardağı kaynar su eklenir. Tuzu kontrol edilir ( normal yemek suyundan biraz daha tuzlu olmalı)
  4. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyunu çeken pilav bir örtüye sarılarak demlenmeye bırakılır.
  5. En az 1 saat demlenen pilavımız servise hazırdır. Afiyet olsun :)
REKLAM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder