Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Tel Şehriyeli Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi

Tel Şehriyeli Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • 1 su bardağından biraz az nohut
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 3 su bardağı kaynamış su
  • Tuz

Tel Şehriyeli Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağ ve sıvı yağ bir tavaya alınır tereyağ eridikten sonra içine tel şehriyeler eklenir. Tel şehriyelerin rengi değişene kadar kavrulur
  2. Suda ıslatılmış ( en az yarım saat önceden) pirinçler tavaya eklenip 10 dakika kadar şehriyelerle birlikte içine biraz tuz eklenerek karıştırılarak kavrulur
  3. Tavaya en son nohutlar eklenip üzerine 1 su bardağı tavuk suyu ve 3 su bardağı kaynar su eklenir. Tuzu kontrol edilir ( normal yemek suyundan biraz daha tuzlu olmalı)
  4. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyunu çeken pilav bir örtüye sarılarak demlenmeye bırakılır.
  5. En az 1 saat demlenen pilavımız servise hazırdır. Afiyet olsun :)
REKLAM

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?