Tencere Usulü Tavuk Kebabı Tarifi

Tencere Usulü Tavuk Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet parçalanmış tavuk
  • 3 adet domates
  • 3 adet patates
  • 3 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ

Tencere Usulü Tavuk Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce tavamıza yağımızı alarak ısıtıyoruz. Tavuk parçalarını koyarak arkalı önlü kızartıyoruz.
  2. Üzerine 1 er parmak kalınlığında yuvarlak yuvarlak patatesimizi, soğanımızı, biberlerimizi doğrayıp ekliyoruz.
  3. Domatesin kabuklarını soyup iri olacak şekilde küp küp doğruyoruz ve tavamıza ekliyoruz. Hiç karıştırmadan
  4. Baharatlarını serptikten sonra bir kabın içerisinde salça ile suyu ekleyerek homojen kıvama gelene acıyoruz.
  5. Tenceremizin üzerinden gezdiriyoruz.
  6. Önce harlı ateşte kaynadıktan sonra altını kısıp 45 dakika kadar pişiriyoruz.
    Bulgur ya da pirinç pilavı eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun.

Yorumlar