Tencere Usulü Tavuk Kebabı Tarifi
Tencere Usulü Tavuk Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet parçalanmış tavuk
- 3 adet domates
- 3 adet patates
- 3 adet soğan
- 3 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
Tencere Usulü Tavuk Kebabı Tarifi Yapılışı
- İlk önce tavamıza yağımızı alarak ısıtıyoruz. Tavuk parçalarını koyarak arkalı önlü kızartıyoruz.
- Üzerine 1 er parmak kalınlığında yuvarlak yuvarlak patatesimizi, soğanımızı, biberlerimizi doğrayıp ekliyoruz.
- Domatesin kabuklarını soyup iri olacak şekilde küp küp doğruyoruz ve tavamıza ekliyoruz. Hiç karıştırmadan
- Baharatlarını serptikten sonra bir kabın içerisinde salça ile suyu ekleyerek homojen kıvama gelene acıyoruz.
- Tenceremizin üzerinden gezdiriyoruz.
- Önce harlı ateşte kaynadıktan sonra altını kısıp 45 dakika kadar pişiriyoruz.
Bulgur ya da pirinç pilavı eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder