Tepsi Kebabı Tarifi

Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet patates
  • 500 gr et
  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 10 adet biber
  • 2 adet kapya biber
  • 4 adet domates
  • Tuz, pulbiber, nane
SOSU İÇİN;
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Etler haşlanır.
  2. Et, patates, patlıcan, kabak, biber, kapya biber, domates küçük bir şekilde kesilir. (kesimi isteğe göre yapabilirsiniz. )
  3. Tuz ve baharat atılır.
  4. Tepsiye sıra sıra dizilir.
  5. Üzerine de salça su ve sıvı yağ ile sos hazırlanır.
  6. Sebzelerin üzerine gezdirilip 175 derece fırında pişirilir. 

Yorumlar