11 Ekim 2019 Cuma

Tepsi Kebabı Tarifi

Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet patates
  • 500 gr et
  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 10 adet biber
  • 2 adet kapya biber
  • 4 adet domates
  • Tuz, pulbiber, nane
SOSU İÇİN;
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Etler haşlanır.
  2. Et, patates, patlıcan, kabak, biber, kapya biber, domates küçük bir şekilde kesilir. (kesimi isteğe göre yapabilirsiniz. )
  3. Tuz ve baharat atılır.
  4. Tepsiye sıra sıra dizilir.
  5. Üzerine de salça su ve sıvı yağ ile sos hazırlanır.
  6. Sebzelerin üzerine gezdirilip 175 derece fırında pişirilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder