Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 7 adet patates
- 500 gr et
- 3 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 10 adet biber
- 2 adet kapya biber
- 4 adet domates
- Tuz, pulbiber, nane
SOSU İÇİN;
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı
- Etler haşlanır.
- Et, patates, patlıcan, kabak, biber, kapya biber, domates küçük bir şekilde kesilir. (kesimi isteğe göre yapabilirsiniz. )
- Tuz ve baharat atılır.
- Tepsiye sıra sıra dizilir.
- Üzerine de salça su ve sıvı yağ ile sos hazırlanır.
- Sebzelerin üzerine gezdirilip 175 derece fırında pişirilir. 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder