Tortilla De Patatas (İspanyol Omleti) Tarifi İçin Malzemeler
İspanya’da her kahvaltıda bayıla bayıla yediğim bir omletti bu ve kendim de İspnayol sayfalarından tarifini aldım, uyguladım ve sonuç şahane bir lezzet 
- 2 adet patates
 - 1 küçük soğan
 - 3 yumurta
 - Tuz
 - Zeytinyağ (mutlaka zeytinyağ olmalı)
 
Tortilla De Patatas (İspanyol Omleti) Tarifi Yapılışı
- Patateslerimizi soyup ince halka halka doğruyoruz.
 - Sonra soğanımızı soyup jülyen doğruyoruz.
 - Zeytinyağı tavaya alıp kızgın hale geldiğinde patates ve soğanları tuzunu ekleyip pişiriyoruz.
 - Sonrasında patates ve soğanlarımızı kenara alıp yağını süzüyoruz.
 - Derin bir kapta yumurtalarımızı çırpıyoruz bir miktar tuz ekleyebiliriz.
 - Patateslerimiz biraz soğuduktan sonra yumurtalarımızla karıştırıp 10-15 dakika patateslerin yumurtaları çekmesini sağlıyoruz.
 - Sonra fırçayla zeytinyağ sürdüğümüz tavaya omletimizi alıp bir yüzü kızarınca diğer tarafını kapak yardımıyla ters çevirip diğer yüzünü de pişiriyoruz.
 - Pişme esnasında tavamızın kapağını kapatalım.
 
Püf Noktası
Omletimizi zeytinyağ ile yapalım.
Yumurtalarla patateslerimizi karıştırdıktan sonra özleşmeleri için 10-15 dakika bekletelim.
Yumurtalı pişirme aşamasında kısık ateşte ağır ağır pişirelim ki içi güzel pişsin.
Yorumlar
Yorum Gönder