Tortilla De Patatas (İspanyol Omleti) Tarifi

Tortilla De Patatas (İspanyol Omleti) Tarifi İçin Malzemeler

İspanya’da her kahvaltıda bayıla bayıla yediğim bir omletti bu ve kendim de İspnayol sayfalarından tarifini aldım, uyguladım ve sonuç şahane bir lezzet 👌🏻
  • 2 adet patates
  • 1 küçük soğan
  • 3 yumurta
  • Tuz
  • Zeytinyağ (mutlaka zeytinyağ olmalı)

Tortilla De Patatas (İspanyol Omleti) Tarifi Yapılışı

  1. Patateslerimizi soyup ince halka halka doğruyoruz.
  2. Sonra soğanımızı soyup jülyen doğruyoruz.
  3. Zeytinyağı tavaya alıp kızgın hale geldiğinde patates ve soğanları tuzunu ekleyip pişiriyoruz.
  4. Sonrasında patates ve soğanlarımızı kenara alıp yağını süzüyoruz.
  5. Derin bir kapta yumurtalarımızı çırpıyoruz bir miktar tuz ekleyebiliriz.
  6. Patateslerimiz biraz soğuduktan sonra yumurtalarımızla karıştırıp 10-15 dakika patateslerin yumurtaları çekmesini sağlıyoruz.
  7. Sonra fırçayla zeytinyağ sürdüğümüz tavaya omletimizi alıp bir yüzü kızarınca diğer tarafını kapak yardımıyla ters çevirip diğer yüzünü de pişiriyoruz.
  8. Pişme esnasında tavamızın kapağını kapatalım.


Püf Noktası
▪️Omletimizi zeytinyağ ile yapalım.
▪️Yumurtalarla patateslerimizi karıştırdıktan sonra özleşmeleri için 10-15 dakika bekletelim.
▪️Yumurtalı pişirme aşamasında kısık ateşte ağır ağır pişirelim ki içi güzel pişsin.

Yorumlar