Tortilla De Patatas (İspanyol Omleti) Tarifi İçin Malzemeler
İspanya’da her kahvaltıda bayıla bayıla yediğim bir omletti bu ve kendim de İspnayol sayfalarından tarifini aldım, uyguladım ve sonuç şahane bir lezzet
- 2 adet patates
- 1 küçük soğan
- 3 yumurta
- Tuz
- Zeytinyağ (mutlaka zeytinyağ olmalı)
Tortilla De Patatas (İspanyol Omleti) Tarifi Yapılışı
- Patateslerimizi soyup ince halka halka doğruyoruz.
- Sonra soğanımızı soyup jülyen doğruyoruz.
- Zeytinyağı tavaya alıp kızgın hale geldiğinde patates ve soğanları tuzunu ekleyip pişiriyoruz.
- Sonrasında patates ve soğanlarımızı kenara alıp yağını süzüyoruz.
- Derin bir kapta yumurtalarımızı çırpıyoruz bir miktar tuz ekleyebiliriz.
- Patateslerimiz biraz soğuduktan sonra yumurtalarımızla karıştırıp 10-15 dakika patateslerin yumurtaları çekmesini sağlıyoruz.
- Sonra fırçayla zeytinyağ sürdüğümüz tavaya omletimizi alıp bir yüzü kızarınca diğer tarafını kapak yardımıyla ters çevirip diğer yüzünü de pişiriyoruz.
- Pişme esnasında tavamızın kapağını kapatalım.
Püf Noktası
Omletimizi zeytinyağ ile yapalım.
Yumurtalarla patateslerimizi karıştırdıktan sonra özleşmeleri için 10-15 dakika bekletelim.
Yumurtalı pişirme aşamasında kısık ateşte ağır ağır pişirelim ki içi güzel pişsin.
Omletimizi zeytinyağ ile yapalım.
Yumurtalarla patateslerimizi karıştırdıktan sonra özleşmeleri için 10-15 dakika bekletelim.
Yumurtalı pişirme aşamasında kısık ateşte ağır ağır pişirelim ki içi güzel pişsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder