Vişneli Marmelat Tarifi

Vişneli Marmelat Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo dondurucudan çıkmış vişne (Taze vişnede olur)
  • 1kg toz şeker
  • 1 kabuk tarçın
  • 5 adet karanfil

Vişneli Marmelat Tarifi Yapılışı

  1. Buzluktan çıkarttığım vişneleri kaşıkla ezdiğinizde çekirdeklerinden ayrılacak derece olana kadar kaynatın.
  2. Sonrasında soğumaya bıraktığımız vişneleri süzgeçten çekirdeklerinden posası çıkana kadar eziyoruz.
  3. Posasını tekrar tencereye alıp üzerine su koyuyoruz. ( kıvamının koyu yada sulu olması zevkinize göre)
  4. 1 kilo şeker kabuk tarçın ve 5 adet karanfil ekliyoruz. ( ben karanfilleri kabuk tarçının içine soktum, ayıklaması zor olmasın diye)
  5. Kaynadıktan 10 dakika sonra altını kapatıyoruz. Soğuyunca yiyebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Yorumlar