Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Vişneli Marmelat Tarifi

Vişneli Marmelat Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo dondurucudan çıkmış vişne (Taze vişnede olur)
  • 1kg toz şeker
  • 1 kabuk tarçın
  • 5 adet karanfil

Vişneli Marmelat Tarifi Yapılışı

  1. Buzluktan çıkarttığım vişneleri kaşıkla ezdiğinizde çekirdeklerinden ayrılacak derece olana kadar kaynatın.
  2. Sonrasında soğumaya bıraktığımız vişneleri süzgeçten çekirdeklerinden posası çıkana kadar eziyoruz.
  3. Posasını tekrar tencereye alıp üzerine su koyuyoruz. ( kıvamının koyu yada sulu olması zevkinize göre)
  4. 1 kilo şeker kabuk tarçın ve 5 adet karanfil ekliyoruz. ( ben karanfilleri kabuk tarçının içine soktum, ayıklaması zor olmasın diye)
  5. Kaynadıktan 10 dakika sonra altını kapatıyoruz. Soğuyunca yiyebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?