Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet sarımsak
- 1 kaşık salça
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2 su bardağı bulgur
- Su, tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı (Daha lezzetli oluyor)
- 1 adet knor et bulyon
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle 1 su bardağı yeşil mercimek haşlanıyor.
- Sonra yemeklik doğranmış kuru soğan salça ve sarımsak iyice kavruluyor.
- Soğanlar iyice ölene kadar kavuruyoruz kavruldukdan sonra 2 su bardağı bulgur ilave edip 5 dk kısık ateşte kavuruyoruz.
- Daha sonra haşlamış olduğumuz süzülmüş mercimekleri ilave edip suyunu ekliyoruz.
- 5 bardak su tam geliyor 1 adet et bulyon yada et suyuda koyabilirsiniz.
- Kaynayana kadar altı açık kaynadıkdan sonra altını kısıp suyu çekene kadar pişiriyoruz.
- Suyunu çekince altını kapatıp biraz kendini çekmesini bekliyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder