Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 1 kaşık salça
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 su bardağı bulgur
  • Su, tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (Daha lezzetli oluyor)
  • 1 adet knor et bulyon

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 1 su bardağı yeşil mercimek haşlanıyor.
  2. Sonra yemeklik doğranmış kuru soğan salça ve sarımsak iyice kavruluyor.
  3. Soğanlar iyice ölene kadar kavuruyoruz kavruldukdan sonra 2 su bardağı bulgur ilave edip 5 dk kısık ateşte kavuruyoruz.
  4. Daha sonra haşlamış olduğumuz süzülmüş mercimekleri ilave edip suyunu ekliyoruz.
  5. 5 bardak su tam geliyor 1 adet et bulyon yada et suyuda koyabilirsiniz.
  6. Kaynayana kadar altı açık kaynadıkdan sonra altını kısıp suyu çekene kadar pişiriyoruz.
  7. Suyunu çekince altını kapatıp biraz kendini çekmesini bekliyoruz

Yorumlar