20 Ekim 2019 Pazar

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 1 kaşık salça
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 su bardağı bulgur
  • Su, tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (Daha lezzetli oluyor)
  • 1 adet knor et bulyon

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 1 su bardağı yeşil mercimek haşlanıyor.
  2. Sonra yemeklik doğranmış kuru soğan salça ve sarımsak iyice kavruluyor.
  3. Soğanlar iyice ölene kadar kavuruyoruz kavruldukdan sonra 2 su bardağı bulgur ilave edip 5 dk kısık ateşte kavuruyoruz.
  4. Daha sonra haşlamış olduğumuz süzülmüş mercimekleri ilave edip suyunu ekliyoruz.
  5. 5 bardak su tam geliyor 1 adet et bulyon yada et suyuda koyabilirsiniz.
  6. Kaynayana kadar altı açık kaynadıkdan sonra altını kısıp suyu çekene kadar pişiriyoruz.
  7. Suyunu çekince altını kapatıp biraz kendini çekmesini bekliyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder