22 Ekim 2019 Salı

Yoğurtsuz Sütsüz Kakaolu Kek Tarifi

Yoğurtsuz Sütsüz Kakaolu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı kakao
Üzeri için
  • Çikolata damlası
  • (Varsa vişne reçelinin vişneleri)
  • Yeterince un

Yoğurtsuz Sütsüz Kakaolu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Önce yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
  2. Arkasından sıvı yağ ve suyu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Undan bir iki kaşık koyup üzerine kabartma tozu ve vanilya ilave edip çırpıyoruz.
  4. Unu yavaş yavaş ekliyoruz ki kıvamını kaçırmayalım, çok katı da çok cıvık da olmayacak kaşıktan yavaşça akacak kıvamda olacak hamurumuz.
  5. Daha sonra pişirme kağıdı serilmiş kalıbımıza kek hamurunu döküp bir iki defa masaya vurarak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlıyoruz.
  6. Sonra vişne reçelinin vişnelerinden ara ara her yerine koyuyoruz.
  7. Üzerine de çokodamla serpip 180 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz 35 dk yeterli oluyor ama fırından fırına değişeceği için en az 20 25 dk sonra kürdan testi yapmak iyi olacaktır. afiyet olsun 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder