27 Ekim 2019 Pazar

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Paket Brüksel Lahanası (500gr)
  • 5-6 Adet Arpacık Soğan
  • 2 Havuç
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 2 Diş Sarımsak
  • 3 Küp Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Su Bardağı Sıcak Su

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi Yapılışı

  1. Brüksel lahanaları sirkeli suda bir süre bekletiyoruz.
  2. Daha sonra 5 dk haşlayıp kenara alıyoruz.
  3. Soğanları, sarımsağı ve jülyen doğradığımız havuçları 5-6 dakika zeytinyağı koyduğumuz tencerede soteliyoruz.
  4. Daha sonra lahanaları atıp 1 dk hep beraber çeviriyoruz.
  5. Sıcak suyu, şekeri ve tuzu atıp tencerenin altını kısıp yaklaşık 20-25 dk pişiriyoruz. Ilınınca borcama alıyoruz.
Çok hafif bir yemek oluyor. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder